Двери против ковид пропусница, Покрет слободних грађана тражи њихово хитно увођење

Бошко Обрадовић истакао да се покрет Двери не противи вакцинацији, али да она мора бити добровољна, а не наметнута преко ковид пропусница

Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Председник покрета Двери Бошко Обрадовић оценио је данас да је потенцијално увођење ковид пропусница „апсолутно неприхватљиво”, јер се на тај начин грађани „уцењују на присилну вакцинацију да би могли нормално да функционишу у свакодневном животу”.

„Ово се посебно односи на ђаке, студенте и младе људе генерално којима се већ две године ограничава нормално школовање”, навео је Обрадовић у саопштењу.

Он је подсетио на случај Медицинског факултета у Београду и Новом Саду, који су први увели једну врсту ковид пропусница.

Медицински факултет у Београду увео ковид пропуснице за студенте и запослене

„То говори да Србија клизи у опасном правцу угрожавања Уставом загарантованог права грађана на самостално одлучивање о своме здрављу”, оценио је Обрадовић.

Он је истакао да се покрет Двери не противи вакцинацији, али да она „мора бити добровољна, а не наметнута преко ковид пропусница”, пренела је Бета.

Предраг Кон: Ковид пропуснице или рестриктивне мере, немамо треће решење

 

Покрет слободних грађана (ПСГ) затражио је данас хитно увођење ковид пропусница и обавезну вакцинацију запослених у државним институцијама, пошто је Србија са скоро 8.500 новозаражених у уторак била прва у Европи и трећа у свету по том параметру у односу на број становника.

„ПСГ позива председника Србије Александра Вучића и премијерку Ану Брнабић да престану са популистичким говорима, у којима зарад неморалног очувања рејтинга подилазе бирачима и хитно уведу мере које су дале резултате у Европи”, наводи се у саопштењу тог покрета.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 29. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

 1. “ПСГ позива председника … и премијерку … да престану … (да) подилазе… и хитно уведу мере које су дале резултате у Европи.”

  Пробудио се ПСГ, негде у пределу Европе, кад тамо … Европа покосила корону к’о енергетски сноп америчке дипломате.

  Тек, наш народ лепо каже: умиљата сиса два јагњета доји, а камоли две!

  Напредно јагње слободније подилази од слободног, слободно напредније подилази од напредног. Уставни јарићи се још ономад на Бр(в)њаку уставили али не сисају брвно – и њихово подилажење, утемељено у слободном тумачењу Јариња, напредује.

  Ко је коме подилазник, неморални у Странци али морални у Покрету, ту није од пресудног значаја. Суштина је да се и овако, без пропусница, неометано и слободно подилази, па и припадницима ниједног народа (и народности) ако већ треба.

  Баш би било згодно да се још неки подилазни покрет пробуди … а наш народ лепо каже: пробуђен и подиђен су браћа, пробуђен к’о подиђен и … само woke Србина спашава.

 2. Има ироније у томе да неко ко себи пришива етикету слободног грађанина тражи сегрегацију и увођење мере која ће бити обавезна, зар не?

  26

Оставите коментар