Ентони Фаучи: Верујем да ће милионима Американаца који су комплетно вакцинисани бити потребна и трећа доза

Главни медицински саветник председника Бајдена рекао да ће се на крају испоставити да је најбољи одговарајући режим две оригиналне дозе вакцине плус бустер доза, односно трећа доза вакцине 

Ентони Фаучи (Извор: НСПМ)

Водећи амерички стручњак за заразне болести Ентони Фаучи верује да ће милионима Американаца који су већ комплетно вакцинисани против корона вируса на крају бити потребна бустер вакцина да би остали довољно инокулирани.

Фаучи, главни медицински саветник председника Џоа Бајдена, рекао је за NBC да ће „се на крају испоставити да је најбољи одговарајући режим две оригиналне дозе вакцине, плус бустер доза”, односно трећа доза вакцине Фајзер/Бионтек или Модернине вакцине, или друга доза вакцине Џонсон и Џонсон, чија се вакцина претходно примала у једној дози, преноси Глас Америке.

Панел америчких здравствених стручњака је у петак одбацио препоруку о давању треће дозе вакцине произвођача Фајзер свим Американцима, али је то препоручено особама старијим од 65 година и онима са озбиљним здравственим проблемима.

Утицајни саветодавни одбор америчке Управе за храну и лекове (ФДА) је одложио одлуку о бустерима за оне који су примили вакцине Модерна или Џонсон и Џонсон.

Амерички стручњаци одбацили потребу за трећом дозом Фајзерове вакцине

Фаучи је рекао да је одлука о бустеру за примаоце Модерне и Џонсон и Џонсона „дословно удаљена неколико недеља“.

„Тренутно радимо на томе како бисмо обезбедили податке (Управи за храну и лекове) и како би они могли да их испитају и донесу одлуку о бустерима за те људе. Они ни на који начин нису заборављени“, рекао је он.

Амерички Центри за контролу и превенцију болести (CDC) су саопштили да је 181 милион Американаца потпуно вакцинисано, али да 70 милиона људи старијих од 12 година остаје невакцинисано, било зато што се противе вакцинацији или су скептични према вакцинама.

Бајден је недавно наложио предузећима са 100 или више радника да својим радницима наложе вакцинацију против корона вируса или захтевају недељно тестирање, а за 2,5 милиона запослених у федералној влади уведена је обавезна вакцинација без алтернативне могућности недељног тестирања.

Фаучи је за NBC рекао да је могућност увођења обавезне вакцинације за путнике који лете авионима „још увек на столу“.

Опрема: Стање ствари

(Танјуг/НСПМ, 20. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. U Americi po istrazivanju John Hopkins , najvise godisnje umre stanovnika od srcanih bolesti, raka a na trecem mestu cak 250 000 umre od nepaznje I gresaka doktora .

Оставите коментар