Њујорк: Уместо вечере у ресторану невакцинисани бразилски председник Болсонаро јео пицу на улици

У Њујорку, према важећим мерама због пандемије, никоме није дозвољен улазак у градске ресторане без доказа о вакцинацији против ковида-19

Жаир Болсонаро (Фото: Марсело Камарго/Агенсиа Бразил)

Невакцинисани шефови држава који ове недеље присуствују Генералној скупштини Уједињених нација највероватније ће морати да се задовоље комадом пице на улици уместо богате вечере у њујоршким ресторанима.

Управо тако је прве ноћи у Њујорку вечерао бразилски председник Жаир Болсонаро, пошто тамо, према важећим мерама због пандемије, никоме није дозвољен улазак у градске ресторане без доказа о вакцинацији против ковида-19, преноси Танјуг.

Два министра из његовог кабинета, која су део бразилске делегације, објавила су у недељу увече фотографију Болсонара који са помоћницима једе кришке пице на њујоршком шеталишту.

Болсонарове присталице похвалиле су овај потез као необавезну „једноставност” њиховог лидера, који се одлучио да вечера на улици у близини хотела на Менхетну у којем одседа.

Бразилски популистички лидер, који се хвалио да није вакцинисан пре одласка у Њујорк, поручио је да је његов имунолошки систем довољно јак да се одбрани од корона вируса.

На питање британског премијера Бориса Џонсона на састанку у понедељак да ли је вакцинисан, Болсонаро је одговорио: „Не. Не још”.

Градоначелник Њујорка Бил де Блазио апеловао је на светске лидере да се вакцинишу пре него што узму учешће у дебати на Генералној скупштини УН.

Канцеларија градоначелника раније је саопштила да ће сви учесници дебате морати да поседују доказ о вакцинацији како би ушли у салу за дебате, која је класификована као конгресни центар.

Обавезно вакцинисање свих учесника заседања Генералне скупштине УН

Бразилска мисија при УН одбила је да коментарише извештаје да је један њихов дипломата био позитиван на тестирању у Њујорку.

Портпарол УН Стефан Дижарик је изјавио да су у вези са тиме у контакту са бразилском мисијом.

Болсонаро ће бити први шеф државе који ће се данас говорити на генералној дебати годишњег заседања Генералне скупштине УН.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 21. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар