Виола фон Крамон: Вучић и Ђукановић су се годинама подржавали – политички и пословно

Вучић и Ђукановић су се узајамно подржавали, што је резултирало заједничким пријатељствима са контроверзним људима са Блиског истока, као што је Мохамед Дахлан, истакла Виола фон Крамон

Виола фон Крамон (Фото: Х. Јелинек)

Бизнис везе између Вучића и Ђукановића су постојане, наводи у писаној изјави за Данасов портал Виола фон Крамон Таубадел, посланица Зелених и известитељка за Косово у Европском парламенту.

Наша саговорница тако коментарише тврдње које је председник Србије Александар Вучић изрекао на њен рачун у најновијем обраћању јавности.

Ово је оркестрирана кампања, јер неки људи тешко трпе свој политички пораз и не могу да реагују као часни противници и реагују импулсивно. Када слушам те бајке, помислио сам да одговорим Фон Крамон питањем: Када сам икада имао партнерство са Ђукановићем (Мило Ђукановић, црногорски председник, прим. нов.), поручио је Вучић.

Монд: Криминалне банде у срцу држава на Балкану

Повод за Вучићеву реакцију била је недавна изјава ове европосланице за Н1 да “Ђукановић и Вучић покушавају да дестабилизују Црну Гору”.

Фон Крамон за Данас додаје: “Они (Вучић и Ђукановић, прим. нов.) су се узајамно подржавали финансијски и политички, што је резултирало заједничким пријатељствима са контроверзним људима са Блиског истока, као што је Дахлан (Мохамед Дахлан, прим. нов.)”.

Уједињени Арапски Емирати „оперишу“ у обе државе преко исте „везе“. Стога, недавне „пукотине“ у клептократском односу Вучића и Ђукановића не могу да избришу године узајамног подржавања и уносних бизниса, тврди ова европосланица, иначе известитељка из сенке своје посланичке групе за Србију у ЕП.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 8. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

 1. Занимљив је феномен да се грађанисти нису сетили да осуде сарадњу између Вучића и Мила онда кад је то Србима у ЦГ било неопходно. Са друге стране, сад кад се прича променила, сетили се да актуелизују ту ,,сарадњу“, која представља давно прошло време.

  2012-2016: Сарадња Мила и Вучића на врхунцу. Они ћуте.

  2020-2021: Вучић удари на Мила и подржи Србе у ЦГ, они бране Мила и нападају Вучића „због сарадње сa Милом“.

  Ако је тачно што тврди србијанска опозиција да Вучић подржава Мила немају ли можда неко своје прече двориштанце да почисте? Н1, Данас, НИН, Њузмакс, Нова С?

  p. s.
  2012-2016 то је био шах мат за опозицију, улазак у залеђе, у сигурну базу.

  2
  1

Оставите коментар