Мило Ђукановић са изаслаником Ватикана: На Цетињу политика злоупотребила веру

Ђукановић исказао високо поштовање за морални и духовни углед Свете столице у свету и захвалност за подршку коју је папа Фрања у више наврата упутио Црној Гори и њеном народу

Мило Ђукановић (Фото: AP Photo/Risto Bozovic)

Драматику на догађајима на Цетињу не ствара верско, већ политичко питање и злоупотреба вере у политичке сврхе, рекао је председник Црне Горе Мило Ђукановић, током састанка са апостолским нунцијем, монсињором Луиђијем Пецутом.

Ђукановић је истакао „забринутост за обновљене ретроградне идеје у региону“ и нагласио да „Црна Гора мора да брани себе уз пуну свест да је најважније очувати мир, стабилност, међуетнички и међуверски склад“, пренела је РТЦГ.

„То су највеће тековине модерне Црне Горе, одбрањене у претходних 30 година искушења током којих је Црна Гора била прибежиште за припаднике разних вера и нација, што сматрамо моралним капиталом којег се нећемо одрећи. Да би чували тај капитал, морамо чувати државу и сигуран сам да ћемо успети“, поручио је председник Црне Горе.

Ђукановић је, како је саопштено, исказао високо поштовање за морални и духовни углед Свете столице у свету и захвалност за подршку коју је папа Фрања у више наврата упутио Црној Гори и њеном народу.

Мило Ђукановић: Непримерена употреба силе против мирно окупљених грађана

Апостолски нунције Пецуто је, уз захвалност за пријем, исказао разумевање за забринутост и подсетио на сасвим другачији друштвени моменат приликом претходног сусрета двојице саговорника.

Он је уз оцену да је понекад ствари потребно посматрати са дистанце и да ће помоћ Ватикана свакако доћи, и казао да ће обавестити Ватикан о ономе што се догодило на Цетињу кроз објективан приказ свих страна, укључујући и председникову забринутост.

„Будите храбри, зато што увек морамо да видимо како ићи напред упркос свима и упркос свему“, казао је Пецуто, саопштено је из кабинета председника Црне Горе.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 8. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. „На Цетињу политика злоупотребила веру“ — ламентира М.Ђ.пред ватиканским експертом за дотичну работу.

    Жалити се Ватикан(ц)у због злоупотребе вере у политичке сврхе је као кад би вампира прекорили што пије крв на гладан стомак

    13
  2. Заставу ти направио студент Нишког универзитета СФРЈ, химну коњушарски слуга Дрљевић, језик си украо од Срба, додао 2-3 слова па прогласио језик. Трубиш како ниси пао под Турке а пола ти се истурчило, и даље имаш нахије и сваки елемент ношње носи турски/фарси/арапски назив.
    Тртљаш о 1941. а Цетиње дочекало окупатора као Загреб. Прдњавиш о епохалним биткама у којима је погинуло мање од 100 људи или за које се сумња да се нису ни одвиле. Ослобађали те дословце Млечићи и Срби ускоци, Руси, Французи, Енглези и Србијанци а ти препричаваш причу о самурају.

Оставите коментар