Мило Ђукановић: Непримерена употреба силе против мирно окупљених грађана

Само човек без достојанства би себи дозволио да на такав начин хеликоптерским десантом на црногорску престоницу и под заштитом панцирских ћебади буде уведен у Цетињски манастир, рекао Ђукановић

Извор: Политика

ПОДГОРИЦА – Председник Црне Горе Мило Ђукановић оценио је се на Цетињу данас догодила, како је навео, „насилна интронизација митрополита” црногорско-приморског и непримерена употреба силе „против мирно окупљених грађана”.

„Данас смо на Цетињу сведочили великој срамоти СПЦ и владе Црне Горе, срамоти незапамћеној у дугој историји црногорске државе, и једнако тако у историји укупног православља. Бруталном злоупотребом државних ресурса, пре свега војске и полиције, и потпуно непримереном употребом силе против мирно окупљених грађана у црногорској престоници”, навео је Ђукановић у саопштењу достављеном медијима.

Мило Ђукановић на Цетињу (Фото: Инстаграм)

Он је додао да је „Влада Црне Горе обезбедила насилну интронизацију митрополита Јоаникија, противно вољи огромне већине грађана Цетиња и значајној броја грађана Црне Горе”, пренео је Танјуг.

„Само човек без достојанства би себи дозволио да на такав начин хеликоптерским десантом на црногорску престоницу и под заштитом панцирских ћебади буде уведен у Цетињски манастир, и да на тај начин осрамоти трон Светог Петра Цетињског”, додао је, између осталог, Ђукановић.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 5. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Оно кад ућераш земљу у Савез (војни) а онда ти, непримереном употребом хеликоптера (такође војног), превезу свештена лица у заљеђе опкољеног манастира.

    Неком НАТО неком ОТАН, неком мајка некоме маћеха.

    Па се после се питаш рашта ли је оно Т? Treason or Treat/y?

    (Оли Тајип? Куд бар он не оста на Цетиње још који дан … )

  2. zar stvarno nije u mogucnosti nitko da ga ucutka?gdje je njemu dostojanstvo?

Оставите коментар