Андрија Мандић: Кривокапић нас током ноћи обавестио да је у току државни удар

Мандић потврдио да га је премијер Кривокапић позвао рано јутрос и да му је рекао да је у Црној Гори у току државни удар

Андрија Мандић и Милан Кнежевић (Фото: AP Photo/Risto Bozovic)

ПОДГОРИЦА – Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић потврдио је данас да га је у зору позвао премијер Здравко Кривокапић и да му је саопштио да је у Црној Гори у току државни удар, подсетио да је и раније упозоравао да иза свих дешавања на Цетињу стоји актуелни председник и лидер ДПС Мило Ђукановић.

Мандић је на прес конференцији рекао да је Ђукановић био у позадини свих дешавања, те да је охрабривао људе да направе читав низ екстремистичких потеза.

Притом, истакао је, Ђукановић није имао храбрости да потпише пријаву да је одговоран за скуп на Цетињу.

„И сад имамо да оног који је управљао ситуацијом не видимо нигде, него даје изјаве да је председник свих грађана и ограђује се од људи које је позвао да то све раде”, рекао је Мандић.

Мандић, који и председник Нове српске демократије, рекао је да није срећан због дешавања на Цетињу, наводећи да полиција има највећу одговорност.

Потврдио је да је њега и Милана Кнежевића премијер Кривокапић позвао рано јутрос и да им је рекао да је у Црној Гори у току државни удар.

Истакао је да су Кнежевић и он јасно саопштили да устоличење митрополита мора да се уприличи на Цетињу и да закон мора да важи једнако за све.

„Нисмо желели да патријарх и митрополит буду онако испраћени данас на Цетиње, да морају бити обезбеђивани са противтерористичким ћебадима”, рекао је Мандић.

Фото: Танјуг

Кривокапићу је, каже, рекао да су желели да поделе сву одговорност у вези с устоличењем, захтевајући да се посао одради до краја и да се не одлаже.

Мандић је пренео честитке Клуба посланика ДФ устоличеном митрополиту црногорском приморском Јоаникију.

Додао је и да том политичком савезу данас није лако.

„Имали смо једну акцију која је каснила, али је дала добар резултат“, поручио је Мандић.

Кнежевић је иронично приметио да је веће шансе за устоличење митрополит Јоаникије имао у Кабулу него на Цетињу.

Подсетио је да је само седам дана раније на Цетињу на црквеном тепиху и уз аплаузе дочекан турски председник, док су патријарх српски и митрополит хеликоптером морали да „прескачу” барикаде.

„Нажалост, веће шансе за устоличење митрополит Јоаникије је имао у Кабулу него на Цетињу и то је заједнички пораз Црне Горе, онакве какву је можда памтимо из историјских уџбеника”, рекао је Кнежевић.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 5. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

Оставите коментар