Патријарх Порфирије: Неки људи хтели да спрече устоличење и снајперском пушком

Више сам него тужан, чак ужаснут чињеницом да су у видокругу били неки људи који су тај чин љубави према свима намеравали да спрече снајперском пушком, изјавио патријарх Порфирије

Патријарх Порфирије (Фото: Sputnik/Дејан Симић)

Патријарх Порфирије опростио се од Црне Горе, коју је напустио после свечаности у Подгорици и Цетињу, поруком на Инстаграму у којој је навео да су неки људи хтели да спрече устоличење митрополита Јоаникија снајперском пушком.

Патријархову поруку преносимо у целости:

„Растајем се, надам се не за дуго, са овом благословеном земљом и народом, са двоструким осећањима. Срећан сам веома јер смо извршили дело Цркве, устоличили митрополита по вољи Цркве и народа ове епископије, народа који дубински воли Светосавску Цркву.

Устоличен митрополит Јоаникије у Цетињском манастиру

Али сам и више него тужан, чак ужаснут чињеницом да су у видокругу били неки људи који су тај чин љубави према свима намеравали да спрече снајперском пушком. Захваљујем свима, жалим све који су на било који начин повређени и молим их за опроштај. Молим се Господу за ову земљу, за овај народ и за све људе, и молим њих да се моле за мене, јер су они ближи Богу“, написао је патријарх Порфирије.

Патријарх српски Порфирије отишао је из Црне Горе након своје прве канонске посете Црној Гори и након чина устоличења митрополита Јоаникија у Цетињском манастиру.

Патријарха су на аеродрому испратили митрополит Јоаникије и премијер Црне Горе Здравко Кривокапић.

(Спутњик/Покрет за одбрану Косова и Метохије, 5. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар