Мексико: Посланик Елса Мендез ослобођена оптужби за „хомофобију“

Посланица у мексичкој држави Керетаро ослобођена је оптужби за „хомофобију“, а судија није прихватио жалбу LGBT активиста који су покушали да је оптуже

Елса Мендес (Извор: iFam News – Србија)

„Била сам сигурна да ће правда бити задовољена. Бранити породицу и живот, као што сам ја чинила, не може бити злочин. Веома сам захвална свима вама који сте ме подржали из читавог Мексика, из многих земаља Латинске Америке, а посебно из Шпаније“, изјавила је јуче посланица Елса Мендез, која је и саветница организације acTÚa FAMILIA.

Ово је победа слободе изражавања, коју хомосексуални лобији вечито желе да ућуткају. То нас охрабрује да наставимо да водимо ову културну битку, у којој се Елса показала као прави капетан”, рекао је Педро Мехијас, координатор организације acTÚa FAMILIA.

„Увек сам веровала у правду, а данас сам веома срећна што могу да кажем да нисам повезана с поступком за могуће кривично дело дискриминације“, рекла је Елса Мендез, посланица у мексичкој држави Керетаро, након саслушања у суду, где је позвана да сведочи за наводни злочин хомофобије.

Већ неко време поједини LGBTактивисти прогањали су Елсу на друштвеним мрежама и претили јој, покушавајући да је спрече да говори о заштити живота нерођених беба и да настави са својим законодавним радом у Парламенту Керетара. Чак су отишли и толико далеко да су је јавно осудили, а тужилац је прихватио њену жалбу пре неколико недеља.

НВО „Да се зна!“: Виши суд одбио тужбу против Владимира Димитријевића

Ова тврдња LGBT лобиста, врло типична за феминистичку и радикалну левицу, данас је побијена јер је судија пресудио да је наша саветница ослобођена и изузео ју је од свих оптужби.

Хомосексуалци, којих је било веома мало испред суда, тврдили су да би посланица Мендез требало да им плати психолошку терапију због тога што су „трауматизовани“ њеним изјавама и политичким активностима, што је судија потпуно одбацио, а чак је и скренуо пажњу тужилаштву због тога што су уопште и покренули судски процес по том основу, сазнаје организација acTÚa FAMILIA.

„Увек смо поштовали сваку особу. Увек смо бранили животе свих Мексиканаца, јер је сваки живот вредан живљења. Због тога данас настављамо с још више снаге, с новом надом да ћемо и даље радити на овом праведном циљу, знајући да радимо за истину. Рецимо „да“ животу! Рецимо „да“ породици и нашим основним слободама! Идемо даље заједно! Заједно смо јачи“, изјавила је Елса по изласку из суда, обраћајући се камерама медија који су били присутни.

Слободан Антонић: Ова битка је добијена, а за рат ћемо да видимо

Касније, и у комуникацији са Шпанијом преко Педра Мехијаса, рекла је да је „била сигурна да ће правда бити задовољена. Бранити породицу и живот, као што сам ја чинила, не може бити злочин. Веома сам захвална свима који сте ме подржали из читавог Мексика, из многих земаља у Латинској Америци, а посебно из Шпаније.“

С тим у вези, координатор организације аcTÚa FAMILIA изјавио је да је ово „победа слободе изражавања коју хомосексуални лобији вечито желе да ућуткају. Овде у Шпанији ми то и превише добро знамо. То нас охрабрује да наставимо да водимо ову културну битку, у којој се Елса показала као прави капетан.“

Он је закључио да је „слобода изражавања, која је први пут проглашена у мом граду 1810. године, као и за цео хиспански свет, данас добила битку. О свему овоме, наша саветница Елса Мендез говориће у специјалној епизоди емисије Сусрет Породица.Живот.Слобода следећег четвртка, 19. августа, за Мексико, Шпанију и читаву Латинску Америку, и поделиће с нама све детаље овог случаја правог прогона.“

Опрема: Стање ствари

(iFam News – Србија, 15. 8. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар