Позив Влади Србије: Зауставите др Кона, заштитите децу од сегрегације!

Најпре позивамо др Кона да повуче свој безумни предлог о одвајању вакцинисане и невакцинисане деце и одустане од сличних позива: раздвајање, по било којој основи, карактеристика је других држава и народа

Предраг Кон (Фото: Танјуг/Драган Кујунџић)

Поводом срамног предлога др Предрага Кона о раздвајању (сегрегацији) вакцинисане и невакцинисане деце старије од 12 година, понављамо део Апела Влади Србије против обавезне вакцинације (објављеног 4. децембра 2020. године на „Стању ствари“):

Нарочито би било недопустиво, осим што би било правно неосновано, принудно вакцинисање деце, какво је најављивао бивши министар просвете, јер би водило до њиховог двоструког трауматизовања. Прво зато што би се они морали насилно одвојити од родитеља и друго зато што би их тада неки страни људи који би добили привремено старатељство над њима, насилно убадали иглом.

Исто вреди и за избацивање деце из школе која нису вакцинисана. И такви акти би сигурно водили трауматизовању деце јер би били везани са физичком забраном деци да уђу у објекат школе, или, још горе, њиховим физичким избацивањем напоље, ако уопште успеју да у њу уђу.

Ови закључци посебно добијају на тежини ако смо свесни да се суочавамо са болешћу о којој толико мало знамо да сваки озбиљан стручњак тешко може да гарантује постојање неке њене карактеристике. Само једна њена карактеристика је сигурна: она ће постати ендемска болест и ми ћемо морати да научимо да живимо са њом.

Позивамо др Кона да повуче свој безумни предлог и одустане од сличних позива на сегрегацију: раздвајање, по било којој основи, карактеристика је других држава и народа. Ако он то не учини, позивамо Владу Србије – пре него се др Кон досети и „трака у боји“ за невакцинисане – да обузда машту и страсти свог намештеника. У случају да закаже и Влада Србије, подсећамо институције – ако их у Срба још има – да и роб није био дискриминисан већ слободан кад ступи на тло Србије. На крају остаје порука владике Рада слободномислећим појединцима: „Нада нема право ни у кога до у Бога и у своје руке“!

(Стање ствари)

Прочитајте јошCategories: Моба

Tags: , , , , , ,

7 replies

 1. Предлог ко предлог, у реду. Али, упућен је на погрешну адресу. Па они су га ту и поставили (тј. председник, али то је исто), пошто се већ доказао у претходном циклусу који је покренула иста ова фармакомафија пре десетак година.

  40
  1
 2. Кад му „институције“ нису одузеле дозволу за ради и послале га у инвалидску пензију још после афере „вакцине за свињски грип“, то се осилило, па сад мисли да може што год хоће.
  Биће да ће се са њим и његовим саучесницима морати „ванинституционално“…

  53
  2
 3. Ја бих имала предлог за СПЦ тј.патријарха и владике да почну са држањем молебана и литија против било крсти.Ми смо православна земља и знамо да све што се дешава је по божијем допуштењу, а ми смо дубоко загазили у грех

  27
  3
 4. Ја сам присталица карантина и противник вакцинације. Немам ништа против Коновог предлога. Да се корона догодила за време мога школовања не бих пристао да се вакцинишем и са радошћу бих привхатио онлајн наставу.
  Не видим шта је проблем с њом.
  Годинама су нам стизале вести о насиљу у школама. Један од најбољих лекова против тога је онлајн настава.

  4
  52
 5. Ђе ми је коментар ?🙂

  5
  1
 6. @ Зоран Николић ( Ваљево )

  Поштовани г. Николићу, брате Зоране,
  Прво, у нашим Правилима коментарисања јасно стоји да не објављујемо претње, а посебно не претње смрћу.
  Друго, лепо је од Вас што сте се Ви „жртвовали“ и преузели одговорност за те претње – ипак за СВЕ објављене коментаре одговара искључиво власник сајта. Што не значи да се и Вама не би нешто, на пример „неинституционално“, десило.

  Надам се да сада схватате да је, и због Вас и због нас, коментар завршио на отпаду.
  Александар Лазић

  17
 7. Свакако, многопоштовани брате у Христу Александре, свакако сте добро начинили. Превршило је зло од струке, те сам и ја превршио… Од Господа Вам свако добро.

  22

Оставите коментар