Предраг Кон: Вакцинисани ђаци у клупе, невакцинисани на онлајн наставу

Решење за почетак школске године је одвајање вакцинисане од невакцинисане деце старије од 12 година, рекао др Кон

Предраг Кон (Фото: Танјуг)

Др Предраг Кон изјавио је да као једино логично решење за почетак школске године јесте одвајање вакцинисаних од невакцинисаних ученика старијих од 12 година.

„Они који су примили вакцину да иду на наставу, а они који нису да буду на онлајн настави„, рекао је он и додао да „готово уопште да нема вакцинисане деце старије од 12 година, иако је то препорука“.

„Као епидемиолог тврдим, и то је жива истина – прављење колектива у ком се мешају вакцинисани и невакцинисани вирусу практично оставља мотор да живи колико год хоће. Али одлуку мора да донесе Министарство просвете. Не можете да остављате заједно заштићене и незаштићене, и то првенствено у интересу незаштићених“, изричит је др Кон.

Истакао је и да се код вакцинисаних болест мења и постаје далеко блажа, па се смањује и смртност, што је главни циљ, а рекао је и да ће за децу млађу од 12 година такође одлучивати Министарство просвете, преноси Б92.

„Највероватније ће бити да ученици од првог до четвртог разреда иду на наставу, а петог и шестог да комбинују дан онлајн, дан настава. И ношење маски је обавезно.“

Предраг Кон: Школска година почиње регуларно, вакцинација здравствених радника да буде обавезна

Коментаришући бројке последњих дана, рекао је да је и даље нагло повећање гледајући график и да је најважније како ће се ситуација даље одвијати.

„Врло је могуће да ћемо брзо стићи до четвороцифреног броја. Четвороцифрен број је парадигма да нема ни говора да може бити као сада, а реч је о мерама за окупљање људи“, изјавио је Кон.

Говорећи о трећој дози вакцине, истакао је да је њихов став јасан.

„За сада се примењује само за оне изразито ослабљеног имунитета – који имају трансплантиране органе, који су на хемодијализи, инсулински зависни, под неком снажном цитостатском терапијом или терапијом зрачења. Све те особе су у крајње озбиљној опасности уколико добију ковид 19. Све се друго прати.“

Што се тиче одзива младих на вакцинацију, Кон каже да нема ништа против подстицаја, али да са младима треба разговарати. Такође, истакао је и да је обавезна вакцинација за здравствене раднике „на столу“ Кризног штаба још од марта.

„Схватање да не треба користити вакцину у овом тренутку је на граници разума. Чућете, поготово од млађих, да не намеравају да се штите вакцином, већ ће прележати корону и ојачати имунитет. А истина је да је далеко једноставније и безболније с вакцином. Не кажем да би вакцинација потпуно зауставила вирус, већ да би његова циркулација била много тежа и неупоредиво мања. Не можете зауставити циркулацију вируса у колективима који ће се формирати у септембру“, закључио је он у интервјуу за Курир.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 5. 8. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

3 replies

 1. Ovaj predrag Kon je postao nas lokalni diktator i guverner, koji prenosi direktive svetske globalisticke vrhuske.
  Cudno kako je tempo i redosled tih direktiva svuda isti, u Francuskoj kao i u Srbiji. Ovaj covek, koji nije pravoslavan, pokrece vaksinisanje sa genetickim preparatima zdrave dece, koja ne pate od te bolesti i od kojih starija lica ne bi smela da se plase, posto veruju u efikasnost vakcine.
  U Francuskoj su se ljudi pobunili i silaze na ulice protiv sanitarne diktature, koja nema mnogo veze sa zdravljem. U Srbiji populacija je pasivna i dopusta da se deca izlazu eksperimentalnom tretmanu, sa cijim posledicama nismo upoznati.
  Predrag Kon odvaja vaksinisane od nevaksinisanih i stvara segregaciju i apartejd medju Srbima. Uskoro logore za nevaksinisane?

  49
 2. The European Union database of suspected drug reaction reports is EudraVigilance, and they are now reporting 20,595 fatalities, and 1,960,607 injuries, following COVID-19 injections

  https://humansarefree.com/wp-content/uploads/2021/08/European-Unions-Database-of-Adverse-Drug-Reactions-for-COVID-19-Shots-20595-DEAD-and-1.9-Million-Injured-50-SERIOUS.jpg

  https://humansarefree.com/2021/08/eu-database-of-adverse-drug-reactions-for-covid-19-vaccines.html

  13
 3. Зашто се сада не огласе организације за заштиту људских права, када је очигледно да др. Кон прави дискриминацију

  23

Оставите коментар