Марија Захарова: Зашто Немачка наоружава Косово где је широко присутан криминал

Процурило је писмо произвођача наоружања „Хеклер и Кох“ и Федералног савета безбедности Немачке о плановима да се покрајини Косову испоручи још једна партија аутоматског оружја, рекла Захарова

Марија Захарова (Фото: Пресс-служба МИД РФ)

Званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова указала је на контрадикторне акције Немачке на Косову: док МИП те земље упозорава да се више стотина хиљада јединица лаког оружја налази у рукама приватних лица, немачки произвођачи оружја испоручују тамо велике партије наоружања.

„Новинари немачког листа Neues Deutschland пронашли су знаке лаког раздвајања личности у сопственој власти“, написала је Захарова на телеграм-каналу.

По њеним подацима, на сајту МИП Немачке, у делу препорука за посете страних држава, о Косову је написано: „Широко распрострањен организовани криминал. На Косову се у приватним рукама налази више стотина хиљада јединица нелегалног лаког оружја. Фактори који ограничавају њихову употребу су ниски.“

„Апсолутно поштен опис ситуације у криминалном региону који неки називају земљом могућности, а други – црном рупом. То се често дешава, када се уз помоћ западних покровитеља намерно и са циљем, без било какве правне основе, суверена држава подвргава насилном цепању“, нагласила је Захарова.

„У том контексту, у медијима је процурило писмо произвођача наоружања „Хеклер и Кох“ и Федералног савета безбедности Немачке о плановима да се покрајини Косову испоручи још једна партија аутоматског оружја у вредности од преко пола милиона евра. Понављам: „још једна“, што значи да ово није прва (испорука оружја)“, закључила је портпаролка МИП-а.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 14. 7. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар