Миланко Шеклер: Корона вирус ће опет наћи све људе, заштићени ће бити само вакцинисани

Људи који се нису вакцинисали постају резервоар вируса у којем може да се шири и безбедно борави, оценио вирусолог и микробиолог Ветеринарског института у Краљеву

Миланко Шеклер (Извор: N1)

Вирусолог и микробиолог Ветеринарског института у Краљеву Миланко Шеклер изјавио је да ће корона вирус у наредном периоду опет „наћи све људе“, али да ће заштићени бити само они који су се вакцинисали.

Шеклер је за Радио телевизију Србије казао да се стопа имунизованих „заглавила“ на 48 одсто и оценио да су грађани Србије склони, као у спорту, да поведу а да онда изгубе.

„Стали смо код радно способног становништва, код млађих особа, за које смо говорили да нису приоритет за вакцинацију, што је тачно. Међутим, време се променило, старији и угрожене групе су завршили свој део посла, сада се треба окренути млађима“, истакао је он.

Он очекује да поново почне да скаче број новозаражених, али сада, како каже, „подељено са два“ јер је половина становништва вакцинисана.

Према његовим речима, отприлике би било логично да на јесен буде око 4.000 новозаражених, пола од 8.000 колико их је било у једном тренутку.

Шеклер је рекао да невакцинисане треба мотивисати да се имунизују.

„Вирус ће их наћи све (грађане). Људи који се нису вакцинисали постају резервоар вируса у којем може да се шири и безбедно борави. Ми вакцинисани смо му велики проблем, али ће ићи са невакцинисаног на невакцинисаног“, оценио је он.

Навео је да се мутације вируса јављају у земљама у којима нема контролисаног кретања вируса, попут Бразила и Индије, али је додао да је Србија по том питању безбедна јер нема пуно становника.

Опрема: Стање ствари

(N1, 28. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

4 replies

 1. Овакве експерте су моји примитивни преци звали „марвењак“ илити марвени доктор.
  Са дужним поштовањем, пошто су такви евидентно најпозванији и најквалификованији да говоре о теми.
  Јер у питању је вакцинација (од vacca-крава), и имунитет крда/стада (herd immunity).
  И у питању је стари пројекат, о којем је Србима кроз тамнички прозор писао још пре 80 година видовити Владика Николај („Земља Недођија“) – када идејни творац пројекта, „елегантни господин у црном гала оделу, са цилиндром на глави и светлим металним штапићем у руци“ који се појавио из „црвене светлости у ковитлацу“ и који себе назива „Доктором над докторима“ говори:
  „Све ћу ја то привести у свој обор као глупу стоку, како моји верни докторанти и називају те народне масе“.
  Ипак, нама глупљим потомцима Срба којима је Владика Николај писао, донекле остаје нејасно једно: да ли су миланкои и остали „марвењаци“ ти верни докторанти „Доктора над докторима“, или су само његове лепо дресиране пастирске куце чији је задатак да попут каквих супер-интелигентних бор-др-колија тихо и без стрке и панике угнају стадо у Докторов обор?

  12
  2
 2. Још једна дворска луда! Али, сада су нам одабрали ветеринара. Зашто да не. И онако нас сматрају стоком

  7
  1
 3. Docekao i on svojih 5 minuta.Posle silnih tekstova protiv rezima, globalizacije lazne elite, resio da se pridruzi neprijatelju kad vec ne moze da ga pobedi. Eto koliko je bio dosledan i rodoljubiv.

 4. Вируси ће мутирати код вакцинисаних, и њихова тела ће бити за мутиране вирусе
  – “НИШКА БАЊА, ТОПЛА ВОДА, ЗА МАНГУПЕ ЖИВА ЗГОДА“!
  Вакцинисани су “покретне лабораторије“ за нове мутације вируса – по географским
  одредницама – “БРАЗИЛСКИ“, “ШПАНСКИ“, “ИНДИЈСКИ“, “БРИТАНСКИ“…
  Али, мангупи су схватили да је “географско“ кодирање вирса провидно па су прешли
  на “АЛФАБЕТ“ кодирање, те тако, за сада, имамо појаву “ДЕЛТА“, у очекивању,
  и осталих мутација из “АЛФАБЕТА“ програма “ПАНДЕМИЈЕ“.
  Наравно, само се пропагирају вакцине, а ни једном речју лекови као превенција
  од могућег заражавања?!
  Природни имунитет се не помиње и не признаје, иако су га стекли сви који су
  прележали вирус, као и они који су били дуже у њиховој близини?!

Оставите коментар