Крушевац: Ани Брнабић додељена Видовданска награда

Моја је највећа част да радим са човеком какав је председник Александар Вучић, поручила Ана Брнабић

Градоначелница Крушевца Јасмини Палуровић уручује награду Ани Брнабић, 28. 6. 2021. (Фото: Зоран Жестић/Танјуг)

Председници Владе Србије Ани Брнабић вечерас је уручена Видовданска награда, највеће признање града Крушевца.

Уручењу награда на свечаности у градској управи присуствовали су српски патријарх Порфирије, директор БИА Братислав Гашић и министарка правде Маја Поповић.

Брнабићева је казала да је тешко пронаћи речи које описују колико јој награда значи, и то на дан када се обележава најсветији и највећи српски празник, Видовдан, који, како каже, подсећа на све кључне моменте који су омогућили да се изгради државни, национални и духовни интегритет.

„Ја, своју земљу, Србију, волим највише на свету. Част ми је да Србији и нашем народу служим и трудим се да сваки дан дам све од себе да она данас буде јача него што је била јуче, али нешто слабија него што ће бити сутра“, рекла је Брнабић.

Она је подсетила да је на Видовдан 2017. године у Народној скупштини представила свој први експозе и сутрадан положила заклетву, те започела први мандат као премијерка.

„Мој живот је од тада посвећен Србији“, рекла је премијерка.

Како је објаснила, од тада када пљушти киша помисли да ли су негде поплаве, да ли ће издржати далеководи да би људи имали струје, да ли ће скочити степен загађења…

„А и када, у ретким тренуцима седнем да одморим, ту је председник Републике да позове и пита како изгледају прогнозе за БДП и зашто увозимо малине кад имамо наше, зашто нам је извршење буџета слабије од планираног кад новац можемо да преусмеримо на путеве“, испричала је премијерка.

Извор: Влада Србије

Када се укаже оваква почаст онда, каже Ана Брнабић, зна да све то вреди и да се резултати виде.

„Онда знам да успевамо да мењамо ствари, да наш народ постаје задовољнији, да наша Србија, слободна и независна какву смо је наследили од наших предака, сваким даном јача. А шта ћете већу награду од тога, за све нас“, констатовала је Брнабићева.

Она је захвалила на награди која јој, како каже, даје снаге да ради више и напорније.

„Моја је највећа част да радим са човеком какав је председник Александар Вучић. Велики део ове награде данас припада и њему“, поручила је премијерка.

Према њеним речима, Србија је данас препозната у Европи и великим делом у свету као земља која је дигитализацију искористила као своју велику шансу, која је пример за електронску управу, као земљу која има потенцијал за иновације и конкурентност.

„И тако је кад одем у НТП Београд, Нови Сад, Чачак, кад посетим државни Дата центар у Крагујевцу, кад знам да ће до краја следеће године кроз Крушевац проћи аутопут – и то први дигитални аутопут у Србији“, рекла је Брнабић.

Она је изразила задовољство што ће се у Крушевцу направити најмодернији Регионални индустријски технолошки парк.

„Овај Видовдан, 2021. године, када обележавамо 650 година од оснивања Крушевца, треба да упамтимо по вери и оптимизму у будућности која нам следи. Будућност, која се стиче напорним и преданим радом“, поручила је премијерка.

Наслов, скраћивање и опрема: Стање ствари

(Курир, 28. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Па где ово има? Можда опет у Симпсоновима: предиктивно програмирање, како лепо срочи @крвав неки дан (https://stanjestvari.com/2021/06/23/simpsonovi-lazna-epidemija-macjeg-gripa-2010/#comment-170750), у нас се, и то врло успешно, и над прошлошћу спроводи.

    Злобни то зову силовање, добронамерни дигитализаЦИ(ј)А, а ради се заправо томе „да наш народ постаје задовољнији“ и ретроактивно. Задовољнији, а наш.

Оставите коментар