Милена Поповић Ивановић бојкотовала седницу Скупштине због присуства Милана Радоичића

Милена Поповић напустила заседање зато што се у скупштинској сали налазио и Милан Радоичић, који је оптужен за убиство њеног супруга Оливера Ивановића

Милена Поповић, Милан Радоичић (Извор: N1)

Посланица са листе Српске напредне странке (СНС) Милена Поповић Ивановић изјавила је данас да је напустила недавно скупштинско заседање, на коме је говорио Александар Вучић, зато што се у скупштинској сали налазио и Милан Радоичић, који је оптужен за убиство њеног супруга Оливера Ивановића.

Поповић Ивановић је агенцији Бета казала да постоје разлози које не жели да коментарише и објашњава, а због којих не жели да седи у истој просторији с Миланом Радоичићем.

„Истрага убиства мог супруга је јако компликован процес. Знам да наши истражни органи раде на решавању случаја и апсолутно верујем да ће кад тад бити откривени налогодавци, организатори и извршиоци убиства Оливера Ивановића“, рекла је она.

Милена Поповић Ивановић (Фото: Весна Лалић/Нова.рс)

На питање како оцењује то што није испуњено обећање представника највише власти да ће у року од две недеље бити саопштени детаљи убиства Оливера Ивановића, она је навела да је разочарана што то обећање није испуњено.

„Разочарана сам јер сам веровала да ће имена убица бити саопштена неколико дана после убиства. Ипак, верујем у истражне и органе и да ће пре свега налогодавци бити приведени правди“, истакла је удовица Оливера Ивановића.

Поступак у Приштини „траљав“

Упитана да прокоментарише ток истраге која се води у Приштини, Поповић Ивановић је казала да је тај поступак био „траљав“ и да се оптужница мењала три пута.

„Неко жели да се цео случај што дуже пролонгира. Али сваки ланац има своју најслабију карику и кад тад ћемо сазнати имена убица и налогодаваца“, нагласила је она.

На питање да ли има утисак да властима у Београду и Приштини не одговара да се открије истина о убиству Оливера Ивановића, удовица је казала да Приштина не дозвољава српским истражним органима увид у доказе које поседује.

Оливер Ивановић (Фото: Станислав Милојковић)

„Наши истражни органи су ускраћени за важне информације, али очекујем да ће управо наши судови и тужилаштво да открију починиоце злочина“, рекла је она.

Српски политичар са Косова и Метохије Оливер Ивановић је убијен 16. јануара 2018. године у Северној Митровици. У тренутку убиства у граду није радио видео-надзор.

Александар Вучић: Радоичић није могао да  превари полиграф

Председник Србије Александар Вучић је раније казао да је Милан Радоичић прошао полиграф када је у питању умешаност у убиство Оливера Ивановића.

„Човек је пристао, за разлику од неких других, да иде на полиграф по питању убиства Оливера Ивановића. Пао је на неким другим темама, тако да знате да није могао да превари полиграф“, поручио је Вучић и нагласио да су српски органи власти „са сигурношћу“ знали да Радоичић није учествовао у убиству Ивановића.

Милан Радоичић (Фото: Н1)

Апелациони суд Косова је у мају потврдио оптужницу против шест људи оптужених за учешће у убиство Оливера Ивановића и након дужег одлагања упутио случај на суђење.

Суд је одлучио да се оптуженима Марку Росићу, Силвани Арсовић, Радету Басари и Недељку Спасојевићу суди као члановима удруженог злочиначког подухвата који су убили Ивановића.

Полицајци Драгиша Марковић и Жарко Јовановић оптужени су за манипулисање доказима у овом случају.

Апелациони суд у својој одлуци каже да је Основни суд у Приштини дао довољно разлога да „оптужница садржи довољно доказа који поткрепљују основану сумњу да су оптужени умешани у кривична дела за која се терете“.

Сви оптужени изјавили су да нису криви на почетном рочишту у фебруару 2021. године.

Наводне вође криминалне групе, по оптужници, били су потпредседник Српске листе Милан Радоичић и бизнисмен Звонко Веселиновић.

Опрема: Стање ствари

(Бета/Нова.рс, 29. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар