Патријарх Порфирије: Власт у Црној Гори изневерила поверење митрополита Амфилохија

Изневерили су самим тим, усуђујем се да кажем, и благодат Божју и ставили се у службу сила овога света, поручио патријарх српски

Патријарх Порфирије (Фото: М. Спасојевић)

Патријарх српски Порфирије критиковао је данас власт у Црној Гори која је, како је рекао, изневерила поверење митрополита Амфилохија и ставила се у службу сила овог свет које постоје само и искључиво на поларизацијама.

У беседи у цркви Свете Тројице у Сремчици, патријарх је рекао да су последњи догађаји у Црној Гори показали да су „они који су на крилима и у снази митрополита Амфилохија дошли на место да граде мостове, да отупе оштрице, да зближе људе независно од тога ко којем народу припада и на који начин се моли Богу – изневерили поверење митрополита”.

„Изневерили су самим тим, усуђујем се да кажем, и благодат Божју и ставили се у службу сила овога света, које постоје само, браћо и сестре, искључиво и само на поларизацијама”, навео је патријарх, преноси Танјуг.

Цитирајући пословицу „завади па владај”, патријарх је рекао да се на тај начин једни проглашавају белцима, а други црнцима.

Сви ми, поручио је Порфирије, имамо своје посебности и специфичност, али нама то од Бога није дато да бисмо били удаљени једни од других и да се не бисмо међусобно разумевали.

„Ми подржавамо да сваки народ има своју државу, у томе видимо благослов и израз слободе, могућност да свако развија свој специфичан дар, да га развија и да дарује себе другоме, али и да прима другога себи у своје наручје…”, поручио је патријарх у беседи објављеној на страници ТВ Храма на Јутјубу.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 20. 6. 2021)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар