Здравко Кривокапић: Престанимо да раздвајамо Црногорце и Србе

Престанимо да раздвајамо браћу и окренимо се заједничкој будућности, поручио премијер Црне Горе

Здравко Кривокапић (Фото: Влада Црне Горе)

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић поново се огласио на Твитеру поводом усвајања Резолуције о геноциду у Сребреници и поручио да су Срби и Црногорци браћа.

„Црногорци и Срби, два брата од истог оца и мајке, један се осећа као Србин a други као Црногорац. Престанимо да раздвајамо браћу и окренимо се заједничкој будућности и просперитету свих нас“, написао је Кривокапић.

Он је нагласио да пре свега треба да будемо људи.

„Хоћемо да живимо у слози и благостању са нашим суграђанима, пријатељима и комшијама друге вере и нације. Будимо прво људи! Вријеме је да почнемо да причамо о економији, о томе како и гдје да запослимо грађане и омогућимо свима бољи живот. Прошлост нећемо промијенити ничим, али садашњост и будућност хоћемо и можемо само сви заједно. За бољи живот свих наших грађана“.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик/Искра, 20. 6. 2021)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , ,

3 replies

 1. Питање осећања?
  Знам како се ти осећаш Кривокапићу, као г***о јер нема оправдања за поступке које чиниш већ одавно. Нека ти је часно.

  10
  1
 2. Превише се ми бавимо тим провинцијалцима, једино што треба урадити је помоћи Србе и свако пословање везано за Србију, српске производе и транспорт дати у руке тамошњим Србима а не монтенегринском франковлуку.
  Лакмус тест за власт у Подгорици:
  1) поштен попис 2021
  2) наставни план и програм за Србе (језик, историја, остали предмети на српском са елементима националне културе)
  3) конкурс за пријем Срба у јавну управу, АНБ, МУП, Војску, судство+тужилаштво
  Јер избори, владе па и закони дођу и прођу.
  Према попису се дели новац из буџета и може се помоћу њега прочистити бирачки списак од фантома.
  Јавна управа (дубока држава) управља државом и тренутно је 80-90% црногорска.
  Образовни систем обликује будућност а он је 90% антисрпски.
  Све 3 мере не само да је могуће спровести по садашњем уставноправном поретку већ су оне обавезе по важећим законима и међународним уговорима ЦГ изгласаним ДПС етнократском црногорском већином.
  Чак и позитивна дискриминација постоји као уставни механизам за пропорционалну заступљеност.
  То а не приче о помоћи КиМ манастирима је корисно по Србе.
  Нема боље мере од равноправности ако хоћете грађанско помирење.
  Ово је голи (Миловим) уставом зајемчени минимум.
  На томе треба инсистирати код западних адреса које су омогућиле пад Ђукановића а које ће сада успоравати разграђивање његове конструкције.

  Док су скоро сви 01.09.2020 певали Весели се српски роде, славили „Српску ЦГ“ и „Србе“ Кривокапића, Бечића, Дритана, упозоравано је да се спусти лопта.
  Уместо пописа, школства и Срба у институцијама можда буде џакузи содомије у техниколору.

  Оцекује се превише од Срба у ЦГ, они везе немају са Србима на пример у одређеним деловима Републике Српске, а провео сам много времена и са једнима и другима од црквених дешавања до многих других. У ЦГ увек постоји лудило идентитета.
  Jeдан од примера (а мноштво их има): Ево гледам јуче „Кучи развили тробојку у Београду“ – Што је не развијете на Цетињу? За 30 година Кучи нису успели да створе једног политичког представника који није зеленаш, покајани стари либерал или покајани затуцани Србин па сад стари либерал ака Савић Рашовић, етно профитер и кринџ протосрбин др Лопингер Моћо Вуксановић итд. Скупљају 50€ по породици да би финансирали асфалтирање путева по Кучима, курцобецају се по Београду а од њиховог пореза финансира се Цетиње, РТЦГ, подигнут споменик Мирку Петровићу у сред Брозбурга…

  И скоро сви тамо су по матрици: „слушајте мене ја сам Србин из Црне горе старе Херцеговине племе Кучи мајка од Крцака Башурића поред Ријеке Пажуљића, ђедо био перјаник краља Арагорна“.
  Шта је то, то треба неки аргумент ауторитета на некој планети мајмуна да буде?
  Исто је и у послу, није битно шта знаш и можеш већ чији си. Зато су пред банкротом. Тако је и у Србију пренет тај вирус, па јео и јео као мољац.
  Мисленијем црногорске државности можемо и овако ићи даље: Треба Јањ да буде независна држава, има манастир из 14. века и руралну легенду да у Јањ УДБА није смела да долази јер су били веће комуњаре и од удбе, отпевали Жаре и Гоци песму, монтенегро логиком то довољан темељ за државност и суверенитет.

 3. Истина је следећа.
  Поред неких видних мана својих, ипак су Црногорци НАЈЗАСЛУЖНИЈИ Срби од свих осталих.
  Према томе, положај српског народа у ЦГ – као У СВОЈОЈ ОТАЏБИНИ,наравно.

  1
  3

Оставите коментар