Дритан Абазовић: Београду да буде јасно да је Црна Гора независна

Апелујем на све актере да се манемо национализма, непријатељства и прошлости, јер нам то није донело ништа добро, поручује Абазовић

Дритан Абазовић (Фото: Саво Прелевић/Вијести)

Потпредседник владе Црне Горе Дритан Абазовић изјавио је данас у интервјуу за подгоричке „Вијести” да „свима треба да буде јасно, нарочито званичнима из Београда који се поприлично баве Црном Гором у последње време, да је ово независна држава која самостално одлучује о својој судбини и не пристаје на понижења”.

„Вијести” додају да је председник Србије Александар Вучић изјавио да је Резолуција о Сребреници против виталних интереса српског народа, док је председник скупштине Ивица Дачић позвао новоизабраног митрополита црногорско-приморског Јоаникија „да се укључи у решавање политичке кризе у Црној Гори и да се позабави Кривокапићем”.

Абазовић је рекао и да не постоји страх да ће ДПС да се врати.

„Не постоји бојазан за повратак старог режима. Без обзира на неке несугласице, тешке речи или нервозу, сигуран сам да сви представници парламентарне већине неће прокоцкати историјски преокрет који се десио прошлог августа, када је први пут покренут демократски точак. Нарочито што праву демонтажу хоботнице тек очекујемо јер она умногоме зависи од правосудних органа који су на путу своје консолидације”, казао је Абазовић, преноси Танјуг.

Он је поручио да Црна Гора води „добросуседску политику”.

„Апелујем на све актере да се манемо национализма, непријатељства и прошлости, јер нам то није донело ништа добро. Будимо посвећени решењу проблема и мењајмо будућност. Спреман сам на дијалог са колегама, што је у овом тренутку преко потребно”, закључио је Абазовић.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 20. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Човек је све лепо рекао и треба му дати шансу. Посебно у контексту „праву демонтажу хоботнице тек очекујемо“. Друга је ствар ако Београд чува главе те хоботнице, онда Дритана треба мрзети.

  2. Господину Абазовићу сваки респект.

    Али, тврдити да је ЦГ независна!?

    Госпођа Рајзинг Ранке (Rising Reinke) се не би сагласила.

Оставите коментар