Тужилаштво истражује сукоб Чедомира Јовановића са „Хијенама”

Лидер ЛДП-а столицом разбио излог киоска брзе хране у Новом Београду. Тврди да се бранио од напада хулигана

Чедомир Јовановић (Фото: А. Васиљевић)

Чедомир Јовановић, лидер Либерално-демократске партије (ЛДП) разбио је прексиноћ, након сукоба са хулиганима, излог киоска брзе хране „Пончо” у Новом Београду. Инцидент се догодио око 22 сата, а како сазнајемо, Јовановић је стаклени излог разлупао инвентаром из овог локала.

Треће основно јавно тужилаштво у Београду наредило је да се изврше све неопходне провере поводом овог догађаја, речено је за „Политику” у тужилаштву.

„Наложено је и да се прибаве изјаве од учесника догађаја, власника тог објекта и грађана који су затечени на месту инцидента, као и да се узму видео-записи из поменутог објекта и зграде која се налазе у непосредној близини. По прибављању свих наведених података полицији ће бити издат налог за даље поступање”, прецизирали су из тужилаштва.

Након инцидента, лидер ЛДП-а је прексиноћ извесно време разговарао са полицајцима, а затим су га припадници Интервентне јединице одвели у Полицијску станицу Нови Београд где је дао изјаву. За Јовановићем, у полицију су одмах пошли и његова супруга Јелена и адвокат Александар Шћекић. Оно што је збунило, али и изазвало револт код очевидаца догађаја, било је то што се Јовановић, иако окружен полицајцима, све време смејао.

Фото: И. Маринковић/Вечерње новости

У изјави за ТВ Прва коју је јуче ујутро Јовановић дао док је, како је рекао, деци носио хлеб за прженице, он је признао да је разлупао излог тако што је бацио столицу на стакло.

„Урадио сам то јер су ме напали навијачи. Нећу им се ја склањати са пута. Јесам, бацио сам столицу, јер они само тај језик разумеју. А, то што је проблем ово стакло, а не Бетон-хала и њихово дивљање, то код мене не може да прође. Нека не долазе, да нису долазили, да ме нису напали, не би ништа било”, навео је Јовановић.

Поједини медији пренели су и изјаву супруге лидера ЛДП-а која је казала да су њеног супруга напали припадници навијачке групе „Хијене” након што је изашао из аутомобила. Она је додала и да њихова породица годинама трпи малтретирање навијача, најчешће испред зграде у којој живе и да је полиција сваки пут обавештавана о томе.

„Када је око 21 сат изашао из аутомобила, вербално га је напало неколико младића који су га пратили, вређали и претили му. Нападнут је физички и он је реаговао. Надам се да ће полиција спречити свакодневно злостављање. Угрожена је безбедност наше породице. Деца су била сведоци догађаја, који се десио испод њиховог прозора. Често одатле слушају увредљиве песме навијача”, испричала је Јовановићева супруга Јелена.

Поједини медији објавили су да је Чедомир Јовановић пре инцидента седео у једном локалу са наводним вођом „Хијена” Урошем Аврамовићем, са којим се сукобио.

Навијачка група „Хијене” чији су чланови, како тврди лидер ЛДП-а узроковали инцидент у Новом Београду, важе за малобројне, али изузетно насилне симпатизере Црвене звезде који „држе” подручје Новог Београда. Припадници „Хијена” су познати по насилним методама решавања сукоба, а били су чак протерани са северне трибине фудбалског стадиона Црвена звезда. У везу са „Хијенама” довођен је и брат покојног навијача Велибора Дуњића Раде који је био оптужен да је у априлу 2010. године на утакмици Црвена звезда – ОФК Београд хицима из пиштоља ранио Игора Вревића, који је предводио навијаче „Ајрон бојса” са Сењака.

После прексиноћног инцидента, поставља се питање шта је то могло да натера навијаче да вређају Јовановића, али и лидера ЛДП-а да насилно реагује?

Према незваничним информацијама, сукоб између дела навијача Црвене звезде и Чедомира Јовановића траје већ готово деценију. До иницијалног сукоба дошло је, наводно, 2013. на једном сплаву у Мађарској, после ватерполо утакмице коју је београдски клуб играо са тамошњом екипом Сегед.

Пре почетка меча, најватреније присталице Црвене звезде предвођене Велибором Дуњићем, окупиле су се на сплаву на који је, после извесног времена, дошао Јовановић у друштву супруге и двоје пријатеља. После краће расправе са навијачима који су му поручили да није добродошао у угоститељски објекат, избио је физички обрачун у којем је Јовановић задобио више повреда.

Прошлогодишњи инцидент

Прексиноћни инцидент није први у којем је Чедомир Јовановић реаговао на непримерен начин. Лидер ЛДП-а је 18. јула прошле године, у Новом Београду рекетом ударао Жарка Ивковића власника центра за физикалну терапију „Физио центар”. Због овог инцидента, против Јовановића је поднета кривична пријава Трећем основном тужилаштву у Београду.

Мирослава Дерикоњић

Опрема: Стање ствари

(Политика, 4. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар