Србија опозвала амбасадора у Пољској због подршке ЛГБТ заједници

Амбасадор Србије у Пољској биће враћен у нашу земљу јер је потписао писмо подршке пољској ЛГБТ заједници

Фото: Depositphotos/DroneInWarsaw

Министар спољних послова Никола Селаковић одлучио је да Никола Зуровац, амбасадор Србије у Пољској, буде хитно враћен у нашу земљу.

Зуровац је, како се сазнаје, потписао писмо подршке пољској ЛГБТ заједници са још 40 амбасадора других земаља, али о томе није обавестио министра Селаковића.

Последица овог догађаја је та да је отказана уговорена посета Селаковића Пољској, преноси Блиц.

„Зуровац је потписао писмо дан уочи посете Селаковића Пољској. То је наишло на негативну реакцију тамошњих конзервативних власти, тим пре што земље региона, Мађарска, Румунија и Бугарска, нису подржале писмо. Због овога је отказана посета министра спољних послова Пољској која је требало да буде реализована данас и сутра“, наводи извор.

Селаковић је напослетку донео одлуку о опозиву амбасадора Зуровца, а његов повратак биће тема на сутрашњој седници Владе Србије.

Опрема: Стање ствари

(Искра, 19. 5. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Може ли неко да заустави суноврат српске дипломатије? Овакво „улетање“ у искључиве ствари земље домаћина (с каквим год ставом и каквим год поводом) представља недопустиво мешање у унутрашње ствари те земље. Да ли тако нешто пише у опису посла наших дипломата? Надам се да је одговор на ово питање негативан, али не бих се изненадио и да није. Јер, овај сектор су, између осталих, водили и Вук Драшковић и сл., а амбасадори су нам били, треба ли то посебно подвлачити, гинеколошкиња његове супруге, затим Светислав Басара, Милан Ст. Протић, Душан Ковачевић (који је напречац морао да учи не језик земље у коју је постављен за амбасадора, већ енглески) и многи други. Жики „сељаку“ дубок наклон, извињење за све увреде (ма од кога долазиле и некада и сада), и предлог за одликовање.

    7
    1

Оставите коментар