Владимир Зеленски: Ватикан би био идеално место за дијалог о Донбасу

Света столица је морални ауторитет на глобалном нивоу који одувек на ефикасан начин игра улогу посредника, оценио председник Украјине

(Фото: Спутњик/Алексей Никольский)

Ватикан би могао да буде идеално место за мировни дијалог о Донбасу, рекао је данас украјински председник Володимир Зеленски.

„Тако ауторитативан посредник унео би поверење које је до сада недостајало у нашим покушајима да постигнемо споразум“, казао је Зеленски за италијански лист Република.

Он је додао да ће до сусрета сигурно доћи и да је неопходно зауставити рат у Донбасу и постићи споразум о трајном и праведном миру.

„Јасно је да већ дуго не постоји права директна комуникација између Украјине и Русије. То сигурно не доприноси узајамном поверењу. Чини ми се да би, за почетак, сусрет могао да се одржи на месту које персонификује мир и дијалог”, казао је украјински лидер, преноси агенција Анса.

„Света столица је морални ауторитет на глобалном нивоу који одувек на ефикасан начин игра улогу посредника јер је непристрасна и поуздана за све стране у конфликту”, рекао је Зеленски, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 28. 4. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Дак Зеленски одреди које је најбоље место за састанак оде и Харков.

Оставите коментар