Рамуш Харадинај: Биће немира ако Курти дозволи аутономни Север Косова

Не верујем да се то догађа. Не верујем да ће Курти дозволити да се нанесе таква штета Косову, рекао лидер Алијансе за будућност Косова

Рамуш Харадинај (Фото: Бета)

Коментаришући „нон пејпер“, лидер Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај упозорио је Аљбина Куртија да ће се суочити са протестима и немирима уколико дозволи формирање аутономног округа Северног Косова.

Харадинај је рекао да не верује да ће Курти тако нешто дозволити, али му поручује да би то могло изазвати много проблема, уколико би се у то упустио, преноси портал „Репортери“.

„Не верујем да се то догађа. Не верујем да ће Курти дозволити да се нанесе таква штета Косову. Ово би могло вратити немире на Косово. На Косову ће бити немира. Верујем да је Курти свестан ситуације и да неће себи дозволити да иде погрешним путем!, рекао је Харадинај за „Фронт онлајн“, а преноси „Косово онлајн“.

Он је казао и да уколико буде формирана аутономна област на северу, како се наводи у „нон пејперу“ који се односи на решавања питања Косова, изаћи ће на улице и протестовати против штетних споразума, преноси Танјуг.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 27. 4. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар