Синиша Мали: За 13 сати више од милион људи се пријавило за 60 евра

Како је раније прецизирао министар финансија Синиша Мали, првих 30 евра пунолетним грађанима биће исплаћено у мају, а других 30 евра у новембру

Фото: Анђелко Васиљевић

Прешли смо први милион пријављених за новчану помоћ од 60 евра, објавио је данас по подне министар финансија Синиша Мали на инстаграму.

„Толико грађана се пријавило за првих 13 сати, с обзиром на то да је пријављивање кренуло у поноћ”, навео је Мали, јавља Танјуг.

Адреса за пријаву је idp.trezor.gov.rs, подсетио је министар.

(Политика, 28. 4. 2021)

Од поноћи почело пријављивање за директну помоћ

Пријављивање грађана за директну помоћ од 60 евра, у оквиру трећег пакета помоћи државе у борби против пандемије, почело је ноћас, од поноћи, на порталу Управе за трезор.

Како је раније прецизирао министар финансија Синиша Мали, првих 30 евра пунолетним грађанима биће исплаћено у мају, а других 30 евра у новембру.

Пензионери, корисници новчане социјалне помоћи и људи у заводу за извршење кривичних санкција не треба да се пријављују, а новац ће им бити уплаћен аутоматски, преноси Танјуг.

За помоћ државе можете да се пријавите лако и брзо се у само два корака.

Када одете на сајт Управе за трезор idp.trezor.gov.rs, појавиће се образац „подношење пријаве” на који треба да кликнете.

Потом се отвара страница на којој треба да се унесу лични подаци: ЈМБГ, број личне карте, као и банку у којој је отворен рачун. Уколико немате већ отворен рачун, у падајућем менију треба да одаберете банку преко које желите да вам буде исплаћен новац. Тако ће вам бити отворен једнократни наменски рачун, без икаквих трошкова.

Када потврдите да сте унели тражене податке појавиће се обавештење о успешној пријави.

Од петог маја почеће пријављивање и путем кол – центра, број телефона биће накнадно објављен, а пријављивање ће трајати до 15. маја.

Мали: До 10 часова се пријавило 524.000 грађана

Министар финансија Синиша Мали изјавио је данас да се до 10 часова за помоћ од 60 евра пријавило 524.000 грађана.

Пријављивање грађана преко сајта Управе за трезор иде без проблема и једино треба да се укуца ЈМБГ, број личне карте и да се одабере банке преко које ће се уплатити новац на рачун.

„Све иде много брже него прошле године када је била исплата од 100 евра. У првих пола сата прошле године се пријавило 3.900 грађана, а сада за исто време се пријавило више од 20.000 људи”, рекао је Мали новинарима.

Он је оценио да влада велико интересовање грађана, наводећи да је реч о трећем пакету помоћу која се тренутно спроводи и према грађанима и према привреди укупне вредности од око 257 милијарди динара.

„Ово је показатељ колико је држава јака и финансијски стабилна, али желимо да помогнемо сваком како би ублажили негативне последице ковида 19”, навео је Мали.

Синиша Мали (Фото: Бета)

Министар је прецизирао да пријављивање траје до 15. маја, а са радом 5. маја креће и кол центар преко којег грађани такође могу да се пријаве за помоћ.

Према његовим речима, пензионери, корисници социјалне помоћ и лица у заводу за извршење кривичних санкција не морају да се пријављују, јер ће аутоматски добити новац.

„Ми са исплатом крећемо одмах након првомајских празника, а прва исплата ће бити 6. маја. Тада ћемо исплатити 30 евра на рачуне преко 1,7 милиона пензионера, дан касније ћемо исплатити све кориснике социјалне помоћи и лица у заводу за извршење кривичних санкција, а 12. маја крећемо да исплаћујемо све грађане Србије који су се пријавили”, рекао је Мали.

Министар очекује да ће се до 20. маја завршити исплата првог дела помоћи од 30 евра.

Додаје да се грађани пријављују само једном, а да ће других 30 евра добити у новембру.

„У јуну ћемо из буџета Србије исплатити и додатних 60 евра за све незапослене, а нашим најстаријим суграђанима у септембру следи још 50 евра”, истакао је Мали.

Министар финансија каже да је новац већ обезбеђен и да се на овај начин показује озбиљност и снага државе.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 27. 4. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Nisam se prijavio ni prosli put, necu ni sad.
    Od Vucica ne bih ni orah iz ruke uzeo, bez obzira sto me je za ove pare zaduzio.
    Dovoljno mi je sto je on umesan.

  2. ”Синиша Мали: За 13 сати више од милион људи се пријавило за 60 евра”
    ++++++++++++++++
    Ево доказа колико лажу да у Србији цвета берићет!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading