Александар Боцан-Харченко: Ако Србија жели, Русија спремна на нове аспекте у решавању косовског питања

Учешће Русије у решавању косовског питања одређено је њеном улогом као сталног члана Савета безбедности Уједињених нација, наводи Боцан-Харченко

Александар Боцан-Харченко (Фото: А. Васиљевић)

МОСКВА – Русија је спремна да размотри нове аспекте учешћа у решавању косовског питања уколико Србија то буде желела, изјавио је амбасадор Русије у Београду Александар Боцан-Харченко у интервјуу за РИА Новости.

„Уз све тренутне потешкоће у односима са Западом, питање Косова се појављује у контактима са, на пример, баш Европском унијом. Уколико Београд буде изашао са неким новим елементима када је реч о улози Русије, те идеје могу да буду размотрене, што смо већ истицали и на највишем нивоу”, рекао је амбасадор, преноси Спутњик.

Истовремено, Боцан-Харченко је подсетио да је учешће Русије у решавању косовског питања сада пре свега одређено њеном улогом као сталног члана Савета безбедности Уједињених нација, јавља Танјуг.

„Ово је најважније, јер је проблем Косова део агенде Савета безбедности. То је много важније, веће и принципијелније од актуелних преговора, јер је при било ком развоју дијалога могуће само решење које задовољава интересе Београда и које може да подржи СБ УН”, истакао је амбасадор Русије.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 15. 4. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар