Перлез: Инспекција привремено забранила рад кинеској фабрици за рециклажу

Забрана се примењује до достављања резултата испитивања који доказују да нема штетног утицаја, стоји у саопштењу

Фото: РТВ

Град Зрењанин данас је кинеској фабрици за рециклажу Феитиансује наложио обуставу производње у погону у Перлезу. Рад погона забрањен је од стране надлежне Инспекције за заштиту животне средине у Зрењанину, у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за урбанизам и заштиту животне средине.

Како се наводи у саопштењу објављеном на сајту Града, инспектор је у редовној годишњој контроли утврдио да је произвођач поступио супротно уговору и није спровео све инвестиције из области смањења утицаја на животну средину. То је изазвало одређено одступање појединих параметара емисије недозвољених материја.

Инвеститору су наложене мере да производњу усклади са локалним еколошким прописима и уговорним обавезама, а до отклањања недостатака, наложена је обустава производње.

Инспекција је навела да се кинеском инвеститору привремено забрањује обављање технолошког процеса ектрузије и гранулисања млевене пластике, као и рад уређаја за пречишћавање отпадних гасова из постројења за третман отпадне пластике.

„Забрана се примењује до достављања резултата испитивања који доказују да нема штетног утицаја на животну средину, односно док се не испита ефикасност постројења – уређаја за смањење емисије“.

Град Зрењанин очекује да кинески инвеститор, као одговорна компанија, спроведе наложене мере. „Зрењанин развија своју привреду, али је здравље грађана Зрењанина приоритет локалне самоуправе“, стоји у саопштењу.

Опрема: Стање ствари

(РТВ, 13. 4. 2021)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар