Александар Вучић: Примићу вакцину наредне недеље у једном од мањих места у Србији

Видећете, десет дана пошто се вакцинишем имаћемо још 500.000 вакцинисаних, рекао председник Србије

Александар Вучић (Фото: Танјуг/Раде Прелић)

Вучић који је и претходних недеља и месеци најављивао да ће се убрзо вакцинисати, казао је да чека да милион грађана буде ревакцинисано што ће се по његовим речима, догодити сутра или прекосутра

„Вакцинисаћу се у понедељак или уторак у једном од мањих места где ћу замолити све домаћине и сељане да ми се придруже. Видећете, десет дана пошто се вакцинишем имаћемо још 500.000 вакцинисаних“, казао је Вучић одговарајући на питања новинара после обиласка градилишта моста преко Јужне Мораве код Сталаћа у оквиру Моравског коридора.

Оценио је да такозвани антиваксерски лоби није јак у Србији, већ да је потребно отићи у мања места и апеловати на њихове житеље који по његовим речима, мање брину о свом здрављу од становника великих градова.

„Када одете у село да се вакцинишете, домаћини ће се придружити и ту неће бити проблема. Имаћемо и довољно вакцина да направимо нову офанзиву“, казао је председник Србије.

Додао је да бројеви ново инфицираних у Београду „за нијансу“ падају док у централној Србији, где је вакцинисан мањи проценат становништва него у главном граду, ти бројеви „лагано“ расту.

„То је одраз вакцинације, број вакцинисаних који се заразе ипак пада, посебно ако су прошле две недеље од вакцинације“, казао је Вучић.

Коментаришући похвале из региона због омогућавања држављанима суседних земаља да се вакцинишу у Србији, Вучић је казао да ни Србија не може бити успешна у том процесу, ако људи у региону нису вакцинисани.

„Ми сад налазимо начина како додатно да помогнемо Црној Гори и Северној Македонији. Важно је да су се ти људи бар делимично заштитили. Ми нисмо пусто острво, не живимо сами на свету, зато не можемо бити успешни ако у региону нису вакцинисани“, додао је Вучић.

Мере ће бити укинуте кад буду укинуте

Вучић је изјавио да ће противпандемијске мере бити ублажене тек онда када се стекну услови за то и апеловао на све политичаре да пусте Кризни штаб да о томе одлучује без притисака, јер та одлука није политичка.

„Мере ће бити укинуте када буду укинуте и када епидемиолози буду сагласни са тим. Ја бих волео да никада нису ни биле увођене, јер би наша економија била јача, али ћу свакако да подржим струку и оне хероје у болницама који се сваки дан боре да спашавају животе“, рекао је Вучић.

Александар Вучић (Фото: Танјуг/Раде Прелић)

Додао је да је сит политичког препуцавања у медијима на ту тему и непрестаног настојања политичара да се додворе народу причама да се они залажу за ублажавање мера.

„Не подносим када сваки дан слушам да је неко за укидање мера али зли доктори не дају. Ја сам за то да се слуша струка. Важније ми је да је један човек жив него да ли ће некоме да се свиди оно што радимо. Не подносим додворавање народу, јер људи наравно једва чекају да се укину мере“, рекао је он.

Председник је рекао да се сви залажу за укидање мера, али онда криве државу ако им од короне умре неки члан породице.

„Наше је да штитимо животе. Нису лекари измислили мере, то ради цела Европа. Ми имамо најблаже мере, све друго је затворено. Прво да почнемо да спуштамо бројеве (заражених) па ћемо да спустимо и мере. То није политичко питање. Хоћеш ти да одговараш за мртве? Да ниси ти набавио вакцине, лекове и респираторе“, додао је он.

Вучић је поновио да је веома битно да се убрза вакцинација јер је јако тешко да се лекари изборе са новим сојевима вируса који су све заразнији.

Опрема: Стање ствари

(Танјуг/N1, 29. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Да сам ја нешто влас’ ја би’ примио по једну у свако село, и то у свако од друге сорте.

    А једну би (ал’ ону ко’перантску са Емирати) стално држ’о заденуту за уво: ако гредом сретнем неког путника намерника да и њега добро из’нокулирам ал’ да разуме човек о чему се ради. И да ми се не мува ту по село тако не’мунизован па да га после сељаци и патроле јуре да га ‘нокулирају, ко да је с’ Немању крс’ откидао.

    Так’а има да буде имунизација села ил’ има да гу нема.

Оставите коментар