Ирска, Холандија и Немачка обуставиле вакцинацију Астра Зенеком

После осам земаља ЕУ, вакцинацију енглеском Астра Зенеком обуставиле Ирска, Холандија и Немачка, док је Индонезија одлучила да одложи имунизацију том вакцином

Фото: Бета/АП

Ирска је суспендовала употребу вакцине Оксфорда и Астра Зенеке.

Национални саветодавни комитет за имунизацију (НИАЦ) препоручио је овај корак након извештаја о озбиљном згрушавању крви код одраслих у Норвешкој, пренео је Би-Би-Си.

Ирски министар здравља Стивен Донели написао је на Твитеру да је то учињено из мера предострожности, пише Политика.

Холандија ће из предострожности обуставити употребу вакцине Астра Зенеке против ковида-19, најмање до 29. марта, саопштила је данас холандска влада.

Потез, који следи сличну одлуку Ирске, заснован је на извештајима Данске и Норвешке о могућим озбиљним нежељеним ефектима, саопштила је холандска влада, преноси Танјугово писање Политика.

Аустралија: Министар здравља у болници по примању Астра Зенекине вакцине

Немачка влада је саопштила данас да обуставља употребу вакцине Астра Зенека против корона вируса због нових извештаја о опасним крвним угрушцима у вези с том вакцином.

Да ће Немачка обуставити употребу вакцине Астра Зенека против ковида-19, потврдио је данас портпарол немачког министарства здравља, а преноси агенција Ројтерс.

Министарство је саопштило да је таква одлука донета као „мера предострожности” и по савету немачког националног регулатора за вакцине Института Паул Ерлих, који је позвао на даљу истрагу случајева, преноси агенција АП.

Осам земаља Европске уније обуставиле вакцинацију енглеском Астра Зенеком

У саопштењу је наведено да ће Европска агенција за лекове одлучити да ли ће и како ће нове информације утицати на одобравање вакцине, јавља Танјуг а преноси Политика.

И власти у Индонезији су одлучиле да одложе вакцинисање препаратом компаније Астра Зенека до следећих препорука Светске здравствене организације (СЗО) због извештаја о инцидентним пропратним ефектима и појаве тромбозе код неких прималаца у Европи, саопштено је данас из Министарства здравства те земље, преноси Танјуг.

Наслов и опрема: Стање ствариCategories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар