Горан Весић: Медицински део Кризног штаба тражио затварање на пет дана

Премијерка Ана Брнабић направила компромисан предлог, да угоститељи раде до 14 сати, рекао заменик градоначелника Београда

Горан Весић (Фото: Раде Прелић/Танјуг)

Заменик градоначелника Горан Весић изјавио је да су данашње одлуке Кризног штаба резултат компромиса између медицинског дела који је био за то да се све затвори на пет дана, док су он и још неки чланови били против рестрикција, већ су инсистирали на поштовању мера и посебној пажњи која би се обратила на планине.

„Премијерка Ана Брнабић је направила компромисан предлог, да угоститељи раде до 14 сати. Она је тиме хтела да пошаље снажну поруку здравственим радницима да држава стоји уз њих, али и грађанима да је ситуација озбиљна и да морамо да будемо одговорни да бисмо могли да релаксирамо мере”, рекао је Весић за ТВ К1.

Угоститељи ће, навео је, овог викенда радити до 14 сати, док ће од понедељка поново радити до 20 сати.

На планинама, ресторани у затвореном простору неће радити уопште, док ће само баште радити до 14 сати.

„То је премијерка предложила и то ће бити предлог Кризног штаба који ће се наћи данас на седници владе”, рекао је Весић, преноси Танјуг.

Горан Весић: Ко предлаже скраћење радног времена требало би и радницима да обезбеди плате

Он је рекао да лично није задовољан, али да разуме да се мора направити компромис.

„У Београду сматрамо да се мора наћи баланс између здравља и економије. Ја сам срећан што угоститељи у Београду раде, што није случај у бројним европским градовима”, рекао је Весић.

Он је поновио да скраћење радног времена нема везе са ширењем заразе, будући да се свако може заразити и у 13 сати, и у 15, 19 или 21 час.

Весић је истакао да је најважније да у Београду више нема журки, захваљујући Комуналној милицији и њеним контролама.

„Било их је док се није укључило тужилаштво, и док нису почели кривично да одговарају”, рекао је Весић.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 26. 2. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

1 reply

  1. Не треба нам никакав кризни штаб. Они су креатори кризе и њих треба да избацимо из наших живота да бисмо решили кризу. Друге кризе нема сем оне коју креирају и експлоатишу њени креатори.

Оставите коментар