САД: Трудна љекарка из Висконсина изгубила дијете неколико дана по вакцинацији

Неколико дана по пријему друге дозе вакцине докторка из Висконсина објавила да је побацила 

Фото: USA Today

(The Covid Blog, 7. 2. 2021)

Др Сара Белтран Понс из Висконсина објавила је 28. јануара поруку на Твитеру да је у 14. седмици трудноће и да је обавила „пуну вакцинацију“. У неколико пратећих порука поновила је уобичајене ставке у вези с ковидом-19 и вакцинама.

Фото: Твитер

Неколико дана потом објавила је поруку да је послије 14 и по седмица трудноће изгубила дијете.

Фото: Твитер

Др Белтран Понс није навела је ли у питању била Фајзерова или Модернина вакцина. Свој Твитер налог је закључала, учинивши га доступним само провјереним пратиоцима.

Др Мајл Једон, некадашњи потпредсједник и главни научни савјетник у Фајзеру, и др Волфганг Водарг покренули су 1. децембра 2020. петицију са захтјевом Европској медицинској агенцији да обустави испитивања Фајзерове и свих других иРНК вакцина, као један од разлога наводећи њихов штетан утицај на Синцитин-1, протеин одговоран за развој постељице током трудноће, усљед кога може доћи до спречавања или компликација током трудноће.

Click to access Wodarg-Yeadon-European-Medicines-Agency.pdf

Осим тога, у тачки 10.4.2 испитног протокола Фајзера и Бионтека каже се да труднице или жене које би могле затруднити не би требало да примају иРНК вакцину. Тачка 10.4.1 упозорава и мушкарце који се вакцинишу иРНК вакцином да се „уздрже од хетеросексуалних односа“ и не донирају сперму најмање 28 дана по пријему друге вакцине.

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствари

Прочитајте јошCategories: Посрбљено

Tags: , , , , ,

Оставите коментар