Џеф Безос одлази са места генералног директора „Амазона”

Оснивач „Амазона“ Безос преузима функцију извршног председника одбора, а на његово место долази главни извршни директор Еј-Би-Си-ја Енди Џеси

Џеф Безос (Фото: ЕПА-ЕФЕ/Michael Reynolds)

ЊУЈОРК – Џеф Безос одлази са функције генералног директора Амазона, а на тој позицији ће га заменити главни извршни директор Еј-Би-Сија Енди Џеси, који ће дужност преузети у трећем кварталу ове године, саопштила је америчка компанија за онлајн трговину.

Безос ће прећи на место извршног председника борда директора „Амазона”, преноси Си-Ен-Би-Си.

Безос је основао „Амазон” 1994. године и од тада га је од е-књижаре претворио у мега онлајн трговину на мало која продаје и испоручује све врсте производа широм света.

У јануару прошле године, компанија је премашила тржишну вредност од милијарду долара под Безосовим вођством. Сада вреди више од 1,6 милијарди долара.

Џеси се придружио „Амазону” 1997. године, где води тим веб услуга у „клауду” (облаку) од његовог оснивања.

„Узбуђен сам што могу да најавим да у трећег кварталу прећи на место извршног председника одбора и што ће Енди Џеси постати генерални директор”, навео је Безос у писму запосленима, преноси Танјуг.

Додао је да намерава да као извршни председник сву енергију и пажњу усмери на нове производе и иницијативе, и поручио да ће Џеси „бити изванредан вођа” који ужива његово пуно поверење.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 2. 2. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар