Драгослав Пакић: Да су корони дали име Србија – никад не би ушла у Европу!

И док напредна, прогресивна, демократска и либерална људско-правашка Амеро-Америка руши споменике по кратком поступку и такорећи за џабе, ми споменике дижемо за велике паре

Да је Светска Здравствена Организација корони дала име Србија, никада не би ушла у Европу. И у Европи би била мирна Бачка на Чанково велико задовољство јер би знао „ди су наши новци“.

Фото: Depositphotos

Док они уче на Оксфорду, Кембриџу, Харварду, Јејлу, Сорбони, у Бремену, Дрездену или Берлину, ми за мале паре диплому једноставно купимо и мирна Бачка, чак и у Србији. А ви сада процените шта се више исплати – учити на познатим универзитетима, или на грешкама.

Погледајте даље шта су они тамо још научили. На пример, Евро-Американац, по занимању полицајац, на редовном послу убије Афро-Американца, занимање нарко-дилер, и одмах добије отказ из полицијске службе. OK! Али, онда сви Амеро-Американци, без обзиру на боју гласа, крену да руше споменике и друге знаменитости посвећене знаменитим, ај‘ да, уштеде у простору ради, кажемо кратко и јасно, заслужним Америма. Међу њима чак и споменик Џорџу Вашингтону.

И док напредна, прогресивна, демократска и либерална људско-правашка Амеро-Америка руши споменике по кратком поступку и такорећи за џабе, ми споменике дижемо за велике паре. Све и увек уз ветар.

За то време, у знак подршке, Евро-Европљани трпају у затвор друга Тачија, по Бајдену, косовског Џорџа Вашингтона. Резултат је, дакле, нерешен: ником ништа.

Еди Рама и Хашим Тачи, једном другом свечаном приликом (Извор: opinion.al)

Кораксић, да би смирио ситуацију, био у тренду и строго водио рачуна о правилној заступљености у јавном простору, и једног и другог почиње да црта са препознатљивим Вучићевим уснама. Увек, равнотеже ради, само црвено. Никада црно на бело, да извинете на изразу ако сам неког увредио.

Да ствари нису сасвим просте види се и из мојих међукомшијских односа са најближим суседом. Док су све овце у мом стаду беле, његове су, до задње, црне. Зато смо стално у свађи, смуцамо се по судовима, један другом бацамо ђубре преко плота и свако је срећан само кад оном другом цркне овца. Знамо да ће то трајати све док не смислимо погодан географскопостојбински израз посебно за његове и одвојено моје овце.

Код нас увек нешто контра што је и нормално, или како се по новом писмену каже, „што је и за очекивати“, јер ми немамо ни Оксфорд, ни Харвард, ни Сорбону, ни Берлин, него само зид.

Да смо накриво насађени види се и из жалосног примера једног опозиционог лидера коме су, таман кад је нашао исправан пут за боље сутра, из супротног табора почели да буше гуме на аутомобилу. И тако осам пута иако човек има само четири гуме. Мисле да са пробушеним гумама не може стићи нигде и да ће му боље сутра бити мало сутра.

Исти бушачи гума се надају да новоизабрани председник САДа, Џо Бајден, у Белу кућу неће моћи да уђе све док су кућевни кључеви код Вучића. Верују да је кључ Бајденовог успеха у Вучићевом џепу. Кладе се у Газиводе и енергетски систем.

Газиводе као „Трампово језеро“ (Фото: Вечерње новости)

Уколико се деси да изгубе опкладу, позваће се на народну мудрост: ко признаје Косово, Метохија му се прашта!

СРЕЋНА НОВА 2021,99 ГОДИНА!Categories: Сатиристика

Tags: , , ,

Оставите коментар