Батрић Бабовић: Срећна нова 2021. – година вакцина

Кад се једног дана направи анализа умирања, лијечења и стандардизације протокола за ковид 19 биће много дилема о путевима који су водили у Рим

Фото: Дадо Рувић/Ројтерс

Тек што смо изашли из орбите календарске године која је обиљежена статистикама за број умрлих од ковида-19, на самом почетку нове календарске 2021. поставља се логично питање да ли ће злогласни медицински и глобалистичко пројектни комплекс у години која је почела да врти сказаљке свог сата добити преименовање редног броја 19. Од добро информисаних новинара и публициста ових дана се могло чути да постоји терминологија великог ресета, и да је пандемија по прогнозама медицинског лобија могућа чак до 2022 године, док је Свјетска Банка њен рок прогнозирала на период до 2025 године. Интересантно је да водећа свјетска економска организација улази у зону медицинског предвиђања и расуђивања. О чему се заправо ради?

Свијет се одавно налази на раскрсницама својих путева и путања. Нејасно је да ли постоје границе између Истока и Запада, комунизма, социјализма, капитализма, либерализма, неолиберализма, традиционализма, поштења и непоштења, добра и зла, вјере и атеизма, културе и некултуре… Хигијена људског ума одавно је стасала да у сврху сопствене дезинфекције употријеби инхибиторе интернета, твитера, фејсбука, портала, ботова… Људска глупост и злоба као еквиваленти свемира, по теорији новосадског зета Алберта Ајнштајна из дана у дан добијају на значају. У минималним интервалима тренутно могућег живота губи се теорија релативитета генијалног Швајцарца. Клатно старих процеса улази у зачарани круг, отварају се стари (нови) процеси, губе се јасни оквири држава, међународних организација, наднационалних форума и мегакорпорација… Не постоји разлика између битног и небитног, примарног, секундарног и терцијарног, првог и последњег… Готово да су сви заборавили Вухан у Кини, Сјеверну Каролину и Тексас, први регистровани случај корона инфекције и начин проглашавања пандемије који у свом почетном замаху није имао епидемиолошку основу. Након тога су кренуле вратоломије бројевима и словима, медијске корона харанге, ратови против свијести и савјести, социјална раслојавања, ћутања о виталним питањима по планету, међународно право, људска права и слободе, границама између аутохтоних погледа на државу, међународне организације и последице које проистичу из једностраног сагледавања мултиполарних поремећаја. Можда је након овог једноставног набрајања јасније зашто Свјетска Банка боље види пандемијски талас од Свјетске Здравствене Организације. Индикативно је да у медијима доступним нашем простору нема евиденција о броју заражених корона вирусом у Кини, Америци, Африци и дјеловима Азије са Аустралијом, Океанијом и Новим Зеландом. Постоји јединствена мапа о броју заражених корона вирусом, излијеченим и умрлим од ове опаке болести. Зар је могуће адекватно статистички обрадити Кину, Индију, Иран, Саудијску Арабију? Има ли наде да постоје синергије између националних епидемиолошких института и кровне свјетске организације за здравство? Раде ли се анализе смртности од других болести? Постоји ли план да се медицина подијели на ковид и нековид медицину? Слиједи ли ресет међународне класификације болести и дописивања нових кодних знакова? Има ли медицина лијек за Свјетску Банку или је она њена дама испод стола у кабинету који носи име једне геометријске фигуре? Да ли је новац медицина број један и да ли је једини лијек за реалан живот живјети ненормално?

Илустрација: Печат

Да би се поплава вијести хармонизовала, треба погледати колико долара су зарадили поједини амерички милијардери и колико је милиона радника остало без посла, па онда напокон схватити да некадашњи хладни рат вене као биљка без воде. У једној анкети која је у земљама Арапског прољећа проведена десет година касније, код испитаника у пет од осам држава се региструје проценат оних који вјерују да се живи лошије виши од 50 %. Сирија је број један са 75 % анкетираних, док је Тунис последњи на лествици са 50 % истомишљеника о степену животног стандарда. Ирак, Египат и Алжир са друге стране покривају опсег од 30 до 47 % испитаника са истим одговором на питање са испитног листића. Случајно или ненамјерно нису испитани модуси како је дошло до обојених револуција, инволвирања страних сила, правилног или неправилног коришћења дипломатије и колики је број убијених, интерно или екстерно расељених људи са подручја захваћених ратовима и револуцијама против дотадашњих политичких система.

Никола Маловић: Лијепо љето 2020.

У Европи и САД нажалост, овакву анкету није могуће спровести. У току су пребројавања фармацеутских фирми које броје милијарде доза вакцина против ковида, иако степен оболијевања и умирања има обрнуту пропорцију, а медијски комплекс ствара пелцовање страхом и искључивањем могућности мјерења за све остале акутне и хроничне болести. Долари и злато су одавно у дебелом минусу, нафта и њени деривати цуре на мини бареле а политике великих сила улазе у бесмисао.

Кад се једног дана направи анализа умирања, лијечења и стандардизације протокола за ковид 19 биће много дилема о путевима који су водили у Рим – у овом случају покривање ругобе глобалне економске пропасти и нестанка уређеног колективног политичко-безбједоносног система. Мултиполарни и полумртви свијет Хладног рата су порушени и скривају се иза потпуне материјалне деструкције и марморизације државних уређења.

На крају, мада може личити на дигресију није познат податак да ли вируса короне има у зони Бајкалског језера и градовима Верхојанску и Ојмјакону. Језеро има дубину од 1600 метара и 2500 биљних и животињских врста. Два поменута града имају температуру минус 67,7 степени Целзијуса.

Фото: Бета/АП

Ако Бајкал заузима 20% пијаће воде која је дефицитна роба на планети и још ако вирус живи на скоро минус 70 степени Земља треба да има више од седам милијарди доза вакцина.

Можда у овом раслојеном информационо-компаративном пулу узри мисао да ли ће свијет спасити Сибир или вакцинални свемир. Без имало русофилије и русофобије трезвоумни и слободоумни људи би се опредијелили за сибирске фоке и бајкалске јесетре.

Ни шетња на минус 70 степени Целзијуса не би изишла из оптицаја за дуг живот и боље здравље.

Корона би у преводу могла да има синоним планета Земља. Алудирајући на покојног Живка Николића радни наслов корона операције би могао да гласи: Земља још није умрла а кад ће не знамо!

Ипак није лако умријети и поћи на онај свијет. За смрт на овом заслужни су страх, себичност, жалост који су умотани у седам милијарди вакцина и трилионе медија, мишљења и несвијести којима се копа тунел у дубину аутодеструкција појединаца и заједница.

Најтоплија препорука за спас од короне јесте поглед у британски телевизијски канал о природи и животињском царству. Из Орвелове фарме они ће направити нови колонијални облик за своје дјеловање.

Батрић Бабовић (Фото: Митрополија црногорско-приморска)

Можда и кроз видљиво телевизијско тумачење флоре и фауне, слијепи путници на планети науче како гледати скривене знакове поред пута.

Албион је апсолутни индикатор будућности. Са још једном мини државом зна шта ради и куда ићи даље у операцији вакцина, беспућа и безнађа.

Сви остали државни, наднационални и глобални субјекти су објекти велике игре. Они не знају да су већ чиповани и да је све био само фол.

Ипак, нека је срећна Нова 2021- година вакцина и смрти свијета која још званично није проглашена јер се у име Великог Ресета, од стране Великог Брата чека искључивање са пројектованог респиратора и званична потврда генијалне Ђекне још генијалнијег Живка Николића.

Опрема: Стање ствари

(Митрополија црногорско-приморска, 3. 1. 2021)Categories: Преносимо

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар