Бисера Турковић: Могу да замислим БиХ без ентитета

Министарка иностраних послова рекла да може да замисли да буду укинути ентитети у БиХ јер је БиХ постојала и без ентитета, као и да је то могуће вољом народа и са подршком са стране

Бисера Турковић (Фото: Танјуг)

Министарка иностраних послова БиХ Бисера Турковић гостовала је на Face TV где је, између осталог, говорила о укидању Републике Српске, те позвала и странце да се умешају у процес стварања унитарне БиХ.

Наспрам себе је имала провереног босанског унитаристу Сенада Хаџифејзовића који јој је одмах рекао да је он за укидање Федерације БиХ независно од позиције РС, а и да би унутар ФБиХ поукидао кантоне…

Она је рекла да може да замисли да буду укинути ентитети у БиХ јер је БиХ постојала и без ентитета, као и да је то могуће вољом народа и са подршком са стране.

„Кад би правосуђе функционисало онако како треба и када би се сви они који су стекли енормно богатство у ових 25 година ставили на она мјеста гдје би требало да се налазе, зар мислите да би становништво било против тога да има бољи живот? Они јесу сада под притиском, али били су и Нијемци под притиском Хитлера, али су ипак изашли из тог периода. Једном када главно лице, које је одговорно, наиђе на адекватну казну или промјени курс свог понашања, многе ствари се ствари поставе у другачијем контексту“, рекла је Турковић, преноси АТВ.

На питање водитеља да ли она српског члана Председништва БиХ Милорада Додика пореди са Адолфом Хитлером, она је рекла да не пореди:

„Ја никога не поредим. Ја само говорим о различитим ситуацијама.“

Док је она ово изговарала, Хаџифејзовић се „значајно смешкао“…

Опрема: Стање ствари

(Факти, 12. 12. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Није вино пошто пређе бјеше, није свијет оно што мишљасте
    Спушта смо се ми на ваше уже, умало се уже не претже.
    Од тада смо већи пријатељи.
    Његош

Оставите коментар