Невада: Историјске неправилности у бирачким списковима, казина као адресе становања

Идентификовала сам на десетине бирача који су као поштанску или адресу становања навели казина и паркиралишта за камп приколице, сведочи стручњак за обраду података Дороти Морган

Дороти Морган утврдила је ову историјску аномалију у броју непотпуних и мањкавих пријава гласача у Невади; највећи део ових гласача регистрован је између јула и септембра ове године (Графикон: Вашингтон егзаминер)

(Washington Examiner, 27. 11. 2020)

Анализом гласања у једном изборном округу у Невади откривен је досад незабиљежен пораст броја неправилно регистрованих гласача у бирачким списковима.

У писаној изјави под заклетвом, стручњак за обраду података Дороти Морган наводи да је анализирајући списак изашлих на протекле изборе уочила „историјски незабиљежен“ скок броја уписаних код којих недостаје пол и старост гласача, због чега није било могуће извршити њихову идентификацију на бирачком мјесту приликом гласања.

Анализом су обухваћени подаци из Трећег конгресног округа у Невади (3CD), који покрива више од трећине те државе.

Утврдила је да је приликом предсједничких избора 2016. број уписаних у том округу (3CD) код којих су недостајали подаци битни за идентификацију приликом гласања био 68, а да је на управо одржаним изборима тај број скочио на 13.372.

Притом је 74% оваквих бирача уписано у списак између јула и септембра ове године.

У својој писаној изјави Морганова наводи:

„Анализом је утврђено више од тринаест хиљада бирача код којих у списак није уписан пол или датум рођења. То значи да не можемо провјерити јесу ли ти гласачи пунољетни да би стекли право гласа. Случај је уз то незабиљежен у историји: нико не очекује да подаци у бирачким списковима буду савршени, али је веома чудно што је оваквих случајева било сасвим мало – све до ове године, кад их је утврђено 13.372.“

И поједине адресе су биле чудне, изјавила је Морганова.

„Идентификовала сам на десетине бирача који су као поштанску или адресу становања навели казина и паркиралишта за камп приколице.“

„С обзиром да сам за анализу података за овај изборни округ имала ограничено вријеме, очекујем сличне налазе и у наставку“, навела је Морганова у писаној изјави.

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствари

Прочитајте јошCategories: Посрбљено

Tags: , , ,

Оставите коментар