Њујорк пост: Вјенчање у бруклинској синагоги са хиљадама званица одржано без маски

Синагога, у коју може стати 7.000 људи, била је препуна, како се види на снимку

Вјенчање у синагоги у Бруклину (Фото: Њујорк пост)

(Њујорк пост, 21. 11. 2020)

Хасидска синагога у Бруклину организовала је вјенчање унука главног рабина у таквој тајности да му је присуствовало неколико хиљада званица који нису носили маске, а да их градске власти притом нису откриле.

Упркос наглом порасту регистрованих случајева ковида-19, гости су на вјенчању одржаном 8. новембра у храму Јетев Лев у Вилијамсбургу играли и пјевали из свег гласа раме уз раме. Од маски није било ни трага, како се види на снимцима до којих је дошао Њујорк пост.

Организатори су осмислили како да вјенчање Јоела Тајтелбаума, унука главног рабина Арона Тајтелмана, сакрију од „насртљиве штампе и владиних званичника“, стоји у подробном чланку у јидиш новинама Лист (Der Blatt).

„У претходних неколико седмица организатори су се неуморно ангажовали да би све протекло у најбољем реду. Све је ишло од уста до уста, без икаквих писаних порука, постера на зидовима синагоге, позива сланих поштом, и без извјештаја у медијима, укључујући овај.“

Синагога, у коју може стати 7.000 људи, била је препуна, како се види на снимку.

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствариCategories: Посрбљено

Tags: , , ,

5 replies

 1. Ni ovo nece biti dovoljno pojedincima. Na njihove i nase oci da se jevreji keze dok nas sve vakcinisu sem njih, opet ce reci kako smo glupi i svuda vidimo zaveru. Mi sa njima nemamo buducnosti u predstojecoj borbi. Moramo na te ljude gledati kao na neprijatelje, jer koliko god diplomama poseduju i pozivaju se na obrazovanje i struku, oni su ispranog mozga ili korumpirani. Nema treceg.

  21
  13
 2. Дарио брате, нису нама Јевреји непријатељи,него ми сами себи. Замисли да ли би Срби могли да у тајности окупе било где у свету, или код нас у Србији 7000 људи,а да за то не чују и Ескими и браћа на Чукотки. А ово од ува до ува и најрадозналији новинари нису ништа знали.Можда су градске власти и зажмуриле на оба ока , али да не процури у медијима, поред свих друштвених мрежа, е свака им част.

  19
  8
 3. @Dario каже: „Na njihove i nase oci da se jevreji keze dok nas sve vakcinisu sem njih, opet ce reci kako smo glupi i svuda vidimo zaveru…“, итд. итд. Е, мој ********, види фотографију, зар не схваташ да се ради о Хасидима, ултраортодоксним (преведено на српски: ултраправославним,/ултраправоверним) Јеврејима (једва 5% од свих Јевреја на свету) који принципијелно одбијају било које вакцинације, у Израелу одбијају и војну обавезу и велики број „новотарија“. Они живе у свом посебном свету…..Сигурно да се неће вакцинисати, и нико их не може натерати – а ни такве мрачњаке као @Dario, из чије писаније избија одвратни, прљави антисемизам. Заиста нема речи за такве гадости које си нажврљао! Стиди се, ако за стид и образ знаш!

  15
  18
 4. @Иоанн Дубињин: У начелу се слажем са @Dario а у његовом коментару нема ништа антисемитско. Антисемитизам (плус теорија завере) је постао ново оружје против оних који другачије мисле. Највећи број данашњих Јевреја (око 75%) су Ашкенази (у преводу са хебрејског, дословце, Немци), воде порекло са Кавказа (где је до пре око хиљаду година била Хазарија) и немају никакве генетске везе са дванаест племена Израелићана које је Аврам извео из Египта. О томе су писали и пишу управо Јевреји (нпр. професор емеритус Универзитета у Тел Авиву Шломо Санд). Они дакле нису семити. Прихватили су Јудеизам (религија племена Јуда) око 800 г.н.е. а племе Јуда је само једно од племена Израелићана (друга су Бењамин, Гад, Леви… и она су се данас претопила у друге народе; вероватно највише у данашње – гле ироније – Палестинце). Хасиди као религијска струја унутар Јудеизма су настали на територији данашње Украјине (чији су делови некада били Хазарија, нпр. поново руски Крим) и сви су Ашкенази (опет: нису семити). На крају: Зашто ми Срби толико бранимо Јевреје? Након срамног понижења Србије у Вашингтону, читао сам коментаре на Интернет страницама израелских медија (Харец и Јерусалим пост) и огромна већина њих је поздравила признање од стране терористичке нарко тзв. државе, уз не ретке коментаре о Србима као злочинцима а само пар коментара је било „неутрално“ (споменули су да су и Срби и Јевреји страдали од истих зликоваца у Другом светском рату али нису осуђивали признање). А са не говорим колико њих је у прошлости (нарочито у деведесетим) говорило о Србима само најгоре.

  8
  1
 5. Дарко Како да „процури“ у медије, кад Јевреји контролишу исте преко власништва над њима. Како локалне тако и глобалне..

Оставите коментар