Лондон: Сукоби полиције и демонстраната на протесту против епидемиолошких мера

На хиљаде демонстраната окупило се испред Трафалгар сквера у Лондону како би изразили протест против мера карантина

Протест у Лондону (Фото: Енди Рејн/ЕПА-ЕФЕ)

Демонстранти у Лондону, окупљени данас на Трафалгар скверу како би изразили протест против нових епидемиолошких мера, сукобили су се полицијом која је покушала да их растера због непоштовања здравствених протокола.

На протестима је ухапшено 10 демонстранта, док су четири полицајца повређена.

Полиција је демонстрантима наредила да се разиђу јер нису поштовали мере социјалног дистанцирања, нити су носили заштитне маске.

Из полиције је саопштено да протести више не могу бити изузети од забране окупљања више од шесторо људи, јер се демонстранти нису повиновали епидемиолошким мера, које представљају услов за то.

На протестима је ухапшено 10 демонстраната, како преноси Ројтерс. Четири полицајца су повређена, укључујући и двојицу који су превезени у болницу.

Лондон: Протест против мера за сузбијање вируса корона

На хиљаде демонстраната окупило се испред Трафалгар сквера у Лондону, како би изразили протест против мера карантина и мера социјалног дистанцирања.

Демонстрације су организоване у тренутку у којем се парламент припрема за ревизију закона о ковиду-19 и у којем је влада увела нове рестрикције како би контролисала ширење вируса.

Влада Велике Британије је раније у току ове недеље саопштила да ће баровима и ресторанима на нивоу читаве земље бити забрањено да раде након 22 сата. Одредбе о обавезном ношењу заштитних маски су пооштрене, као и казне за непоштовање мера, преноси Танјуг.

Окупљање више од шесторо људи је забрањено, изузев у случају протеста. На протестима може бити окупљен већи људи, под условом да организатори приложе процену ризика за организовање скупа и да поштују мере социјалног дистанцирања.

Прошле недеље сличан протест организован је на истом месту, а полиција тврди да је током приликом повређено неколико припадника органа реда, након што је мањи број демонстраната постао насилан.

У Великој Британији је број заражених корона вирусом у последња 24 сата увећан за 6.042 на 429.277, док су од последица ковида-19 преминуле још 34 особе, укупно 41.971 од почетка пандемије.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Политика, 26. 9. 2020)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Свака част Енглези!

Оставите коментар