Лондон: Научници опет предлажу карантин, премијер Борис Џонсон против

Премијер Уједињеног Краљевства Борис Џонсон је претходно рекао да се снажно противи новим рестриктивним мерама

Улица у Едингбургу током закључавања/локдауна (Фото: Википедија)

Водећи научници који саветују британску владу предложили ограничавање кретања током две недеље у октобру, како би покушали да се изборе са све већим бројем случајева корона вируса, преноси Фајненшл тајмс.

Премијер Уједињеног Краљевства Борис Џонсон је претходно рекао да се снажно противи новим рестриктивним мерама мере.

Стручњаци владине Научне саветодавне групе за хитне случајеве и Научне групе за моделирање пандемије грипа предложили су националну блокаду која би могла да се поклапа са школским полугодиштем у октобарску.

Влада, с друге стране, жели да избегне поновно затварање школа, које су у марту у потпуности обуставиле рад и које су поново отворене тек ове јесени.

„Пошто ће школе бити затворене на недељу дана на првом полугођу, а додавање једне недеље (паузе)ће имати ограничени утицај на образовање“, рекао је један члан научне групе, чиме је потврдио да разматрају нови карантин наредног месеца.

Број позитивних случајева ковида-19 удвостручује се сваких седам до осам дана у Енглеској, према статистичкој анализи коју су прошлог петка објавили лондонски Империјал колеџ и Ипсос Мори.

Анализа је проценила стопу размножавања вируса, утврдила да се болест експоненцијално шири, због чега је један од научника да би тренутне стопе заражавања „разбити здравствени систем“.

У среду је премијер Џонсон рекао посланицима да би друго ограничавање кретања било „погубно по економију“.

Али, да ли ће до увођења екстремнијих мера доћи умногоме ће зависити од тога да ли владино ново „правило шесторке“, које ограничава друштвена окупљања на максимално шест особа спречити пораст регистрованих случајева ковида-19.

У четвртак је североисток Енглеске постао подручје у ком је наметнуто локално ограничавање кретања и окупљања због корона вируса.

Опрема: Стање ствари

(Нова економија, 18. 9. 2020)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

 1. “Лондон: Научници опет предлажу карантин, премијер Борис Џонсон против“

  И Хитлер је имао своје научнике, као и премијер Борис Џонсон!
  И Хитлер је имао своје карантине – логоре/концлогоре, као што их
  има и премијер Борис Џонсон – “Ковид/корона болнице“!

  3
  2

Оставите коментар