Александар Лукашенко на инаугурацији: Дан заједничке победе

Белоруски лидер рекао да не може и нема права да „одбаци Белорусе“ који су остали верни земљи и народу

Александар Лукашенко (Фото: Белта)

Још увек треба много учинити за заштиту суверенитета и независности Белорусије, изјавио је белоруски председник Александар Лукашенко на церемонији инаугурације у Минску и додао да је дан инаугурације – дан заједничке победе.

Он је нагласио да „овог свечаног дана председник са посебним осећајем полаже заклетву на верност Отаџбини и народу“. „У њој има много поноса на Белорусе који су са положили тест јачине, пре свега, својих убеђења“, истакао је Лукашенко.

„Дан инаугурације председника је дан наше заједничке победе, убедљиве и судбоносне. Нисмо једноставно бирали председника државе – штитили смо своје вредности, свој мирни живот, суверенитет и независност. И с тим у вези имамо још много тога да урадимо“, рекао је Лукашенко.
Лукашенко је на церемонији инаугурације истакао да обојена револуција у земљи није успела, иако је државност била пред невиђеним изазовом.

„Пред нашом државношћу био је невиђен изазов – изазов више пута одрађиваних поузданих технологија за уништавање независних држава. Али ми смо успели да се нађемо међу реткима, можда смо и једини, где се ‘обојена револуција’ није догодила. И то је избор Белоруса који нипошто не желе да изгубе земљу“, нагласио је Лукашенко, преноси Белта.

Лукашенко је приметио да су догађаји у земљи омогућили да се уверимо да апсолутна већина Белоруса воли своју земљу, жели јој мир, спокој и просперитет.

„Упркос ђаволски префињеним спољним подстрекивањима, задржали смо поштовање једни према другима“, навео је он.

Дан свог ступања на дужност председника Лукашенко је назвао убедљивом победом Белоруса.

Белоруски лидер је додао да не може и нема права да „одбаци Белорусе“ који су остали верни земљи и народу.

„Не могу и немам права да одбацим Белорусе који су са државном политиком повезали не само политичка убеђења, већ и своју судбину, будућност своје деце и свих који су остали верни земљи и људима у тако тешком периоду за Белорусију“, нагласио је Лукашенко.

„То су они који су се јуначки суочили са претњом пандемије, показујући своје најбоље професионалне и људске особине, који су сачували здрав разум у условима дезоријентације друштва. Државни службеници и људи у униформи показали су непоколебљивост, храброст и чврстину“.

Председник је на крају обећао да ће социјална политика остати обележје Белорусије.

Лукашенко је раније данас у Палати независности ступио на дужност председника Белорусије.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 23. 9. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Драги Срби, да вам нешто без протокола кажем. Братски. Знам да никад нисте заборавили да сам био у Србији, уз све спољне препреке, да вас подржим када су западне звери неправедно, бестијално и злочиначки напале, бомбардовале и уништавале вашу земљу. Оно што сада могу, на психоаналитичком трагу, да приметим – доста мазохистички трпите у лажном миру под перфидном америчком и европском окупацијом. Али, ви сте били храбар народ! Можете да будете поново! Направите избор верности Отаџбини! Саберите се, оживите и удахните дубоко снаге слободе, храбро крените у раскид са колонизаторима и марионетама. Крените жестоко, оштро и одговорно у национализацију ваших ресурса и фабрика! Ви знате да би западни гестаповци и слуге хтели да и ја будем нови словенски понизни, снисходљиви и пузави издајник и пљачкаш, Клинтонова, Блерова и Трампова проститутка ради регресије, ријалитизације и отимачине мог народа. Хтели би и од Белорусије да направе коцкарску и кладионичарску САД колонију јефтине радне снаге, да приватизујемо ресурсе, да им дамо воде, земљу, фабрике, да од народних пара пунимо џепове олигарсима, понижавамо радничко-сељачку класу, градимо стадионе и богатим странцима фабрике, уместо хиљаде породилишта, обданишта, школа, наших фабрика и подршке породици. Зато, не потискујте ослободилачки бес, не чекајте више Годоа побогу, не узимајте лекове за умирење у модерном ропству, него протерајте вазале који ђаволски префињено извршавају интересе богатих, страних експлоататора и сепаратиста. Устаните достојанствено да Србија буде суверена, антитерористичка, антифашистичка, еколошки чиста са јаком домаћом производњом, са квалитетним, свима доступним и бесплатним здравственим и образовним системом, потпуно запослена, војно снажна уз савезнике. Наравно, Космет је Србија! Не дајте да вас окупатор, тајкуни и неофашисти, пробриселске будале и проамерички пацови зацементирају, да вас понижавају, краду и терају из Србије. Оживите – покажите непоколебљивост, храброст и чврстину ради ослобођења, спокоја, радости и просперитета! Нека то буде дан ваше заједничке победе, убедљиве и судбоносне. Никад не заборавите речи правих револуционара Емилијана Запате и Ернеста Че Геваре: „Боље је умрети стојећи, него живети на коленима.“

    https://youtu.be/q6RbauVizBk

    3
    1

Оставите коментар