Дритан Абазовић: Вучић из тактичких разлога није желео да честита победу опозицији у Црној Гори

Ја лично мислим, али за ово немам доказе, да су сви регионални политичари у заједничком бизнису, рекао носилац коалиције „Црно на бијело“

Дритан Абазовић (Фото: Независне новине)

Лидер коалиције „Црно на бијело“ Дритан Абазовић сматра да су сви политичари у региону у заједничком бизнису.

Како је рекао у интервјуу за бошњачку „Фејс ТВ“ Абазовић сматра да Вучић из тактичких разлога није желео да честита победу опозицији на изборима у Црној Гори.

„Да повучем паралелу: Вучић можда тактички није желео да честита или тако даље, то је једна ствар а Бакир Изетбеговић је владиним авионом дошао 2016. да убеђује бошњачку странку да иде са Ђукановићем и тад се не сећам да је неко рекао „па знате како, можда ово није добро да правите утицај него пустите људе нека одлуче шта треба када су им се понудиле ствари“, рекао је Абазовић за „Фејс ТВ“.

„Не волим кад људи немају подједнаки принцип. То ме заиста политички нервира“, рекао је Абазовић оцењујући да су регионални политичари увек били заинтересовани за дешавања у региону.

„Дакле, или имамо, што би најбоље било и за шта сам ја, да се нико не меша у унутрашње ствари или ако се већ меша, онда да имамо неки принцип, а вама је премијер Албаније дао јавну подршку Милу Ђукановићу пред изборе. Није дао албанским партијама него Милу Ђукановићу и сада покушава да контактира мене и 50 политичара из Албаније ме је звало… Па где сте били можда да кажете „подржите њега“, рекао је Абазовић.

На питање зашто је Еди Рама подржао Ђукановића, рекао је да не зна.

„Ја лично мислим, али за ово немам доказе, ја мислим да су они сви у заједничком бизнису. Ја не могу ово да тврдим, могу на неким нижим нивоима, да имају људи који су сличног капитала неки посланици из Албаније и неки људи утицајни Црној Гори који имају неке хотеле… то је друга ствар. Ја мислим да је то због тога него народ има перцепцију да је то због тога што је овај забринут за Албанце, овај за Бошњаке, овај за Србе, овај за Црну Гору“, навео је он.

Упитан да ли носе политичку и кривичну одговорност коалициони партнери који негирају Сребреницу, Абазовић је рекао: „Наравно да носе. Ја бих волио да је идеја коалиције Црно на бијело добила 51 одсто сама. Нови људи, грађански профилисани, млађи образовани људи, то би био идеалан сценарио. Идеалног сценарија нема. Морамо прво да срушимо режим и радимо на јачању грађанског бића. Људи који нису у коалицији него су потписали споразум, потписали су ствари које су историјске.“

Наслов и опрема: Стање ствари

(Данас, 20. 9. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар