Душан Тубић: Да ли и како Енглези владају свијетом

Историчар Тубић истражујући утицај Англосаксонаца на наш народ дошао је до закључка да људи често не разумеју генезу њихове моћи

Душан Тубић (Фото: ИН4С)

Гост емисије „Српски свијет“ Душан Тубић, писац и историчар, испричао нам је колико на наш простор имају утицаја Англосаксонци, као и о генези масонерије и систему тајних друштава у функцији овладавања светом.

Историчар Тубић истражујући утицај Англосаксонаца на наш народ дошао је до закључка да људи често не разумеју генезу њихове моћи. Инспирацију је пронашао у кратком тексту из „Новости“ који је имао поруку „Ајде ако сте идеалне жртве, зашто сте аутистичан народ, зашто не знате ко влада светом и који су му интереси.“

„Френсис Бекон је утемељитељ њихове империјалне политике и они су од Бекона прихватили идеју просветитељства са циљем да би је извозили другима, не себи“, каже Тубић и додаје: „Бекон је утемељитељ и модерне масонерије „Слободни зидари“ и циљ им је да имају своју породицу у свакој земљи под тобоже либералним идејама.“ Тубић сматра да велика ложа Оријента и Шкотски ред имају истог газду, а да се не зна ко је у самом врху.

„Наши људи не разумеју масонерију, углавном мисле да је то нешто мултиетничко, мултиконфесионално, а у ствари доста њих оптужују да се иза њих крије чист сатанизам“, тврди Тубић.  По Тубићевом мишљењу масонерија је крива и за Буржоаску револуцију, јер имају обичај да играју на обе стране. Бекон је измислио  једну врсту непрекидног рата, користе дезинформације и збуњују народ. „Користе филмове да би сакрили своју улогу. Филм „Пад Римског царства“ се завршава тврдњом да од Египатског царства до Британске империје није било веће империје од Римске, али Римска империја је мала маца за Енглезе“, рекао је Тубић.

Разговор се водио и о деловању масонске политике и њиховог центра моћи у 19. веку, веку револуције. Отварају се многа српска национална питања и долазимо до дела Илије Гарашанина „Начертаније“. „Тада је велико питање било шта ће бити кад Турска оде са наших простора. Ако се Србија ослободи Турског царства, да ли ће се обновити Душаново царство. Имали смо то Источно питање које ни дан данас не престаје да важи“, каже историчар.

„Идеја југословенства је настала у Хрватској и она је служила да нас одвуче од Савеза православних балканских земаља и одмах су знали како ће да руше Југославију“, наводи Тубић. Историчар сматра да је конституисање заједнице Јужних Словена са католичким народима остварено да би се католички културни модел наметнуо као доминантан фактор Србима. „На тај начин су хтели да нас одвуку од Русије“, рекао је Тубић. Сматра да је Први светски рат креација Енглеске и да је главни циљ био да се сукобе Немци и Руси, Руси и Турци.

На крају емисије, историчар се осврће на данашње актуелне теме, колико данас масони имају утицај на наш народ, каже „ко не научи историју, тај је понавља“ и додаје: „Овај тренутак, од избора Трампа до реизбора, два пута инсцениран хемијски напад у Сирији, до короне, све је циљ да не дође до приближавања Русије и Америке.“ Такође: „Догађаји у Црној Гори и Косову су рефлексија тога. Они не слушају ни Европску унију ни Америку, они су масонски пројекат као што је била Југославија. Тито им је био најчуванији агент. Радио је у њихову корист“, тврди.

„Мило је уцењен човек. Пар дана пре него што је донео Закон о Слободи вероисповести у медијима се појавило да ће повући признање Косова, али видимо контра тога уследи ово“, закључује историчар.

Опрема: Стање ствари

(ИН4С, 29. 7. 2020)Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

4 replies

 1. Боже, какав ***** овде свако има право да лупета о свачему.

 2. Звуци буке и бијеса

  Звуци буке и бијеса
  Бујицa усупрот Богу
  У славу новца и меса
  Црна рупа иште дрогу

  Хучи зла локомотива
  Развлачи зло по свијету
  А сјећања још су жива
  На неку бољу планету

  На људе који су људи
  На жене које су жене
  На јутро које ме буди
  На наше слободне гене

  Испране вама су главе
  Сви исте сањате снове
  Чекате док вам не јаве
  Док вас вођа не позове

  Глођеш када ти баце кост
  И гризеш све око себе
  У својој кући ти си гост
  Икона плаче због тебе

  Момчило

 3. Југославија односно југословенство је западни пројекат (масонски кога су подржавали и језуити) подметнут Србима преко Хрвата али и Срба који нису могли да претпоставе куда ће Србе југословенство одвести.

  У ситуацији непостојања Русије краљ Александар и поједини утицајни Срби су југословенство и Југославију видели као једини начин да се сви Срби уједине у неку државу, али су као што ће се испоставити направили кобну грешку. Када је грешка схваћена више није било времена за исправку јер су западни банкари у својим рукама чврсто држали Југославију коју су убрзо у расулу гурнули у Други светски рат.(са унапред припремљеним сценаријем за Србе и остале народе Југославије) Последице те грешке су Јасеновац и страшна страдања Срба у Другом светском рату.

  Хрвати и словенци јесу коришћени у Југославији за подривање свих српских интереса и одвајање српског фактора од других словенских народа. То је неоспорно.

  Ипак, настанак Југославије је више сплет околности него неке велике идеје или памети. Да је руска царевина опстала и да је угушена Октобарска револуција од Југославије и југословенства сигурно неби било ништа.

  Међутим Први и Други светски рат као креације истих банкарско корпоративних центара моћи су стицајем многих околности успели да створе предуслове за остварење пројеката глобалне светске моћи банкара у којем смо ми Срби “пливали” како су они хтели.

  Данас је ситуација другачија. Банкстери губе моћ. Шта више империја им убрзано пропада мада су још увек глобално моћни. Да ли ћемо ми Срби у томе успети да нађемо решење за наше проблеме, видећемо. У тренутном колонијалном банкарско корпоративном ропству Србија нема будућност, али има наду да ће ојачана Русија ако не ради нас оно ради себе разбити аутоколонијалне структуре у данашњој Србији које нас вуку далеко од интерес Србије и Русије.

 4. @Пантелија – Потпуно се слажем. Али ја лично не верујем да ће било ко моћи да нам помогне ако ми сами не урадимо ништа по том питању.
  Или како то рече Његош:
  Тријебимо губу из торине!
  Нек пропоје пјесна од ужаса,
  олтар прави на камен крвави.

Оставите коментар