Александар Вучић: Заузимање ауто-пута чист тероризам

Председник Србије изјавио је да је 95 одсто грађана Србије против оног што се дешава испред Скупштине Србије, као и да нико нормалан то не подржава

Александар Вучић (Фото: Снимак екрана/ТВ Пинк)

Грађани не би требало да се превише секирају због протеста, не зато што нам насилници нису нанели велику штету, већ зато што је коначан исход јасан и недвосмислен, поручио је вечерас из Париза председник Александар Вучић.

„Исход је јасан и недвосмислен, насилници ће бити поражени, добар део похапшен и мораће да одговарају за све што су починили, у то нема сумње”, рекао је Вучић.

Он је казао да је српска делегација у Паризу вечерас имала важну вечеру и да се сутра враћа у Београд, да људи знају да ће бити у Србији и да се „не секирају превише”.

Председник је истакао да су прекјуче, јуче, и данас све маске пале.

Указао је да се полиција вечерас потпуно склонила, и није могао нико нигде ни да их примети.

„Онда су почели да се туку између себе десничари и левичари, фашисти и антифашисти. Када је дошло до међусобне туче и обрачуна, изболи су се. Онај који је убо другог се уплашио и затражио помоћ полиције, а потом је и други, избодени, дошао до полиције, која му је помогла. То су сви они који су данима тукли полицајце, гађала свиме и свачим. Полиција је ухапсила и једног и другог, омогућила медицинску помоћ”, објаснио је он, преноси Танјуг.

Вучић је казао да су се међусобно потукли један екстремни десничар И екстремни левичар.

На констатацију да се нож не носи ако се не жели насиље, Вучић је казао „па нису ножеве носили да би лепили сличице са фудбалског Светског првенства”.

„Долазе свако вече да би неког напали и тукли ножем”, указао је он.

Вучић је рекао да је полиција деловала вечерас тек када су насилници дошли до врата Скупштине, како би заштитили државну институцију.

Око 95 одсто људи против оног што се збива испред Скупштине

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је 95 одсто грађана Србије против оног што се дешава испред Скупштине Србије, као и да нико нормалан то не подржава.

„Нико нормалан није за то”, нагласио је Вучић у изјави за Пинк.

Каже да поједини бивши посланици инсистирају на насиљу, јер за пет месеци неће више имати плату коју отимају од народа.

„Па, морају најгоре ствари да раде, не би ли их Бог случајно погледао и тако да дођу на власт. Нико неће доћи насиљем на власт, већ само изборима”, поручио је Вучић.

Замолио је људе да не иду на демонстрације, јер ће сви, каже, па и тај тајкунски син који је вечерас ухапшен, доћи у болницу због короне.

„Наши лекари не могу да издрже, немамо више болнице. Ко Бога вас молим – немојте то да радите”, поручио је председник.

Захвалио је полицајцима који трпе каменице, бакље и друге предмете по себи.

Свака част и полицији и министру Стефановићу коме је недавно отац преминуо, додао је Вучић.

Политичке фрустрације тајкуна и насилника

Председник Александар Вучић каже да то што је син саветника Ивице Дачића учествовао вечерас на насилним протестима не мора да има везе са Дачићем, напротив.

Он каже да је реч о човеку којима има више од 40 година, који је „јуришао” на Скупштину, а реч је, каже, о „тајкунском сину и мултимилионеру”.

„Та коалиција тајкуна и насилника је невероватна у српској политици. Имате тајкуне политичаре, тајкуне синове и друге који су ваљда незадовољни што имају толике милионе евра, али би још, као и све друге групе насилника, који мисле да могу да ушићаре нешто”, рекао је Вучић.

Он каже да се последњих дана од макроа праве народни хероји, да они соле памет и постају хероји државе.

„Извесни Слоба Робија нам постаје херој државе, најгори друштвени талог је требало да нам постане хероји друштва јер су насилни и требало је да обаве прљав посао за тајкуне који су жељни власти”, рекао је Вучић.

Каже да наравно на протестима има и нормалних људи, који протестују зато што нису задовољни, али да су и они жртве таквих људи, а ризикују своје здравље.

„Да не говорим о томе колико је застрашујућа чињеница да имамо најгори дан кад је реч о корона вирусу, што је резултат онога од пре пет дана, не двадесет или 15 дана, посебно број заражених који је убедљиво највећи откад имамо пандемију”, рекао је Вучић

Пита како смо до тога дошли, чијим позивањем на улице, неодговорношћу и неозбиљношћу.

„Неки који су тобож бојкотовали изборе данас су хтели да затворе ауто-пут ка Новом Саду. То је чисти тероризам. Ко сте ви да затварате ауто-путеве, мислите да је могуће да малтретирате целу земљу и све људе”, упитао је Вучић.

Каже да је поносан на то што су грађани Србије стрпљиви.

Црвена линија – угрожавање живота људи

Председник Србије Александар Вучић поручио је вечерас да је црвена линија када су у питању протести угрожавање живота људи и институција.

Вучић је за ТВ Пинк из Париза рекао да их је полиција вечерас пустила на метар од врата Скупштине и тек онда је реаговала и тада је почело хапшење.

Он је поновио да људи у Србији не треба да брину, јер насилници не могу да угрозе ништа суштински у политичком смислу, али могу и то ће се, каже, неупитно десити, да угрозе здравље људи.

„Баш их брига за лекаре и наш новац”, рекао је Вучић да ће ову неодговорност и насилништво морати да плате грађани.

Он је додао да ће се и за то наћи новца, али да грађани морају да покажу стрпљење, јер насилници показују своје, а не наше лице.

Истакао је и да ће Србија победити и њихове покушаје да угрозе српску економију и здравствени систем.

„Они су говорили да сам дошао у Париз да издам Косово, а неки од вас су могли да чују са видео конференције да су људи поносни како смо се борили и шта смо рекли најважнијим европским представницима и како смо штитили нашу земљу и КИМ”, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Заузимање ауто-пута је чист тероризам

Председник Александар Вучић оценио је да је позив грађанима да заузму ауто-пут чисти тероризам.

„Шта је у твојој глави кад хоћеш да зауставиш ауто-пут, међународни пут? Хоћеш да се дочепаш власти? Па, за то мораш да добијеш гласове…”, рекао је Вучић за Пинк из Париза.

Додао је, међутим, да не прихвата да препусти власт некоме ко има само четири одсто подршке.

„Неки који су тобож бојкотовали изборе данас су хтели да затворе ауто-пут код Новог Сада. То је чисти, непатворени тероризам. Ко сте ви да затварате ауто-путеве, мислите да је могуће да малтретирате целу земљу и све људе”, упитао је Вучић.

Каже да је поносан на то што су грађани Србије ипак стрпљиви.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 10. 7. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

 1. Најчистији , школски пример државног тероризма је оно што ти радиш председниче, не знам чији. Никако ми није јасно да неко на кога врше толике атентате, никад не спава од силног посла, притискају га са свих страна света, његово стадо га псује и вређа до бесвести, стално плаче на Тв од тешког живота и огромних проблема, дакле није ми јасно шта још ради на тако тешкој позицији, а за мале паре. Ја, а сматрам себе нормалним, не бих чекао ни секунде више, побегао бих главом без обзира.

 2. 90 % српског народа је против колонијалног ропства, али га ти са својим јањичарима непрекидно држиш у ропству и окупацији, заклињући се својим банкстерским господарима слоганом ЕУ нема алтернативу! То у пракси значи да ћеш Србију држати у колонијалном ропству под туторством Европске уније.

  90 % српског народа је против протеривања омладине из земље и претварања народа у јефтину радну снагу.

  90 % српског народа је против партијског запошљавања и старосне сегрегације приликом запошљавања

  90 % српског народа је против твојих обмана и лажи.

  90 % српског народа је против системских пљачки и тоталне криминализације државних институција.

  Међутим, док год те на власти одржавају банкстери ти се на народ не осврћеш, а оних 10% твојих следбеника ће те следити све док их будеш ухлебљавао и могао корупцијом да подмитиш.

Оставите коментар