Франс прес: Дерби у Београду највеће окупљање у Европи од укидања корона рестрикција

АФП наводи да догађај у Београду није био у противном мерама државе Србије, која је дозволила масовна окупљања у неограниченом броју

Фото: Милош Мишков/Бета

Фудбалска утакмица између Партизана и Црвене звезде окупила је највише људи на једном месту у Европи од, како се чини, укидања рестрикција због пандемије корона вируса, пренела је данас агенција Франс прес. Утакмици Купа Србије у фудбалу на стадиону Партизана је по званичним подацима присуствовало 15.803 гледаоца.

АФП наводи да догађај у Београду није био у противном мерама државе Србије, која је дозволила масовна окупљања у неограниченом броју. Ипак, додаје се да нису примећене здравствене мере опреза међу навијачима. Франс прес је навео да је претходно велики број навијача био на стадиону у Мађарској, која је прва попустила мере у фудбалу. Додаје се да је „вечити” дерби прошао без инцидената и да је Партизан победио са 1:0 и пласирао се у финале националног Купа.

Фудбал у Србији наставио се 29. маја, после два и по месеца паузе због пандемије. Навијачима је присуство дозвољено од 1. јуна.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 11. 6. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

 1. Противно здравом разуму, НЕКО је за време пандемије дозволио да на фудбалској утакмици 16 000 младих подивљалих задиханих ознојених “гробара” и “делија” урличу једни другима у лице. Како је то изгледало, погледајте :

  https://www.youtube.com/watch?v=jLyCsNT0R7s

  Редакција ДАНАСА је овом “самодеструктивном чину” посветила коментар :

  https://www.danas.rs/dijalog/redakcijski-komentar/navijaci-pa-glasaci/

 2. Неки фудбалски клубови су постали оазе прљавог бизниса, ширења дроге и прања новца. А навијачи шовинистичке банде жељне сукоба, резервна војска извесних политичара која се може користити у разне сврхе. Па и у сврху очувања власти.

  Један од окидача наших ратова, била је утакмица Црвена звезда – Динамо 1990 у Загребу. Ових дана су се неки навијачи Динама сликали испод срамотног антисрпског транспарента. Власт се оградила а леп текст је написао Зоран Пусић :
  https://www.autograf.hr/cvjetovi-zla-ustasofili-bbb-a/

Оставите коментар