Трејси Њуел: Не постоји консензус у НАТО о пријему Косова

Да будем искрена, тренутно у Алијанси не постоји колективна сагласност о статусу Косова, рекла званичница НАТО-а

Фото: Снимак екрана/Јутјуб

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Званичница НАТО-а Трејси Њуел изјавила је да тренутно не постоји консензус у том војном савезу о приступању Косова јер је то, како је навела, осетљиво питање за неке од савезника.

„То је компликовано питање… Да будем искрена, тренутно у Алијанси не постоји колективна сагласност о статусу Косова. То је и даље осетљиво питање за неке савезнике који унутар својих земаља имају сепаратистичке регионе, попут Шпаније. Дакле, о томе није било консензуса. Сједињене Државе имају јасну позицију, али не могу више рећи” , рекла је Њуелова.

Како пише приштински Зери, она је то рекла у онлајн дискусији о чланству Северне Македоније у НАТО-у коју је јуче организовала америчка амбасада у Ослу а у којој је једно од питања је било везано за могуће чланство Косова у НАТО.

Амбасадор Северне Македоније у Норвешкој Серђим Мухамед истакао је да та земља има добре односе с Косовом и да ће му помоћи у приступању НАТО-у, али је додао да „постоје неке препреке које треба савладати током времена”, пише сајт „Косово онлајн”, пренео је Танјуг.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 21. 5. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар