Горан Весић: Београд добија спомен-шуму као знак сећања на жртве вируса корона

На тај начин ћемо се сећати овог времена када смо, нажалост имали жртве, али смо захваљујући озбиљном приступу државе спасили хиљаде живота, појаснио заменик градоначелника Београда

Горан Весић (Фото: Беоинфо/архива)

Град Београд ће, по завршетку епидемије вируса корона, у неком од постојећих београдских паркова направити спомен-шуму у знак сећања на жртве овог вируса, изјавио је за Телевизију „Пинк” заменик градоначелника Београда, Горан Весић. Како је појаснио, у спомен-шуми ће бити посађена стабла, тачно онолико колико је било жртава вируса корона у Србији.

На тај начин ћемо се сећати свих људи који су преминули, али ћемо се сећати и херојске борбе коју је водила држава, као и здравствени систем и друге службе, полиција, војска, комуналне службе и грађани који су чинили добра дела. Сећаћемо се овог времена када смо, на жалост имали жртве, али смо захваљујући озбиљном приступу државе спасили хиљаде живота и успели да будемо држава са много мање жртава – појаснио је Весић.

Весић је захвалио новинару Младену Мијатовићу који је ову идеју предложио Скупштини града.

Говорећи о реконструкцији Савског трга, Весић је рекао да је у том делу града потпуно промењен начин на који ће тај део функционисати.

Према његовим речима, у наредних месец до два дана ће бити пуштен трамвајски саобраћај из правца Савске ка Немањиној, као и аутомобилски саобраћај.

Прво ће, наредних дана, кренути аутобуски саобраћај, а по завршетку измештања канализационе црпне станице, саобраћај ће ићи по ободима. У средини ће бити највећи пешачки трг у Београду, ту се ускоро сади и нових 250 стабала, а у средини ће бити споменик Стефану Немањи, висине 23 метра. Он се подиже на предлог председника Александра Вучића. Тај крај ће са исељењем аутобуске станице и реновираном железничком станицом добити потпуно другачији изглед – закључио је Весић.

(Данас, 9. 5. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading