Ђорђо Жујовић: Србија 21 је пројекат Бебе Поповића

То су његови људи, најбољи пријатељи, његови пословни партнери, који имају директне финансијске послове заједно са њим, рекао бивши члан Председништва ЛДП-а

Ђорђо Жујовић (Фото: Н1)

Бивши члан Председништва Либерално-демократске партије (ЛДП) Ђорђо Жујовић изјавио је у емисији „Утисак недеље“ да иза организације „Србија 21“ стоји Владимир Беба Поповић, што је оштро демантовао један од оснивача „Србија 21“ Ненад Константиновић.

Како пише Нова.рс, Жујовић је рекао да је на почетку, када су радили експертске анализе корисне за друштво, подржавао организацију „Србија 21“, али да је сада то „једна листа Владимира Бебе Поповића“.

„То су његови људи, најбољи пријатељи, његови пословни партнери, који имају директне финансијске послове заједно са њим“, истакао је Жујовић.

Сада се, према његовим речима, они представљају као грађанска демократска опозиција, истичући да је то заправо коалиција која је „направљена у кабинету Александра Вучића“.

Као главне финансијере „Србија 21″ и Грађанске демократске листе, он је навео Слободана Хомена, бившег функционера ДС и Бранислава Пространа, заменика директора СДПР-а, додавши да могу да га демантују и туже али да ће се „врло радо одазвати суду и пружити доказе за све ове тврдње“.

Ове наводе је демантовао Константиновић, који је подсетио да је основао „Србија 21“ још 2018. године, као и да не познаје Владимира Бебу Поповића и да нема контакт са њим.

Додао је да је свестан тога да је њихов потез да изађу на изборе уздрмао многе и да Жујовић говори у име Чедомира Јовановића, „коме смета то што неко други хоће да води политику која је некада била политика коју су водиле ЛДП, ДС и СДС“.

„Мислим да је ЛДП увређен што није у овој коалицији. Ми те разговоре нисмо хтели ни да водимо са њима, нисмо их ни звали“, рекао је Константиновић.

Он је нагласио да они који гласају за Србија 21 гласају против Александар Вучића и за стварање алтернативе Вучићу.

Константиновић очекује да ће Уједињена демократска Србија, односно коалиција коју, између осталог, чине „Србија 21″, ЛСВ и Странка модерне Србије, освојити више од пет одсто гласова и ући у парламент где ће окупити све оне који су проевропски и продемократски оријентисани и изнедрити кандидата за председника.

Ђорђо Жујовић, Милош Јовановић и Ненад Константиновић у емисији Утисак недеље (Фото: НСПМ)

„Ми можемо да променимо власт на следећим председничким изборима. Ако се повучемо из парламента онда ће у њима бити Фирер и Миша Вацић. То су људи који долазе ако нема грађанске Србије“, истиче Константиновић.

Константиновић је демантовао и наводе да чланови СНС учествују у прикупљању потписа за Уједињену демократску Србију у неким градовима Србије.

Говорећи о бојкоту избора, Милош Јовановић, председник ДСС и члан Председништва покрета „Метла“ рекао је да он није решење и да пасивизује народ.

„Нисмо сви исти, али грађани морају да изаберу, морају да ставе прст на чело. То је питање одговорности, јер ако не можемо преко ноћи и на силу да променимо власт, немојте да пљујете оне који покушавају да се боре честито, да промене нешто у овој земљи“, рекао је Јовановић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Нова С/НСПМ, 9. 3. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар