Представљена коалиција Уједињена демократска Србија

Један од представника Србије 21 Марко Ђуришић рекао је на конференцији за новинаре да је и поред разлика, ову коалицију спојила борба за европску, грађанску Србију

Фото: Горан Сивачки/Србија 21

Србија 21, коалиција око Лиге социјалдемократа Војводине – Војвођански фронт, Странка модерне Србије и Грађански демократски форум изаћи ће на све изборе у коалицији под називом Уједињена демократска Србија, а на њиховој листи наћи ће се и посланица Демократске странке Гордана Чомић.

Један од представника Србије 21 Марко Ђуришић рекао је на конференцији за новинаре да је и поред разлика, ову коалицију спојила борба за европску, грађанску Србију.

Ђуришић је додао да ће Уједињена демократска Србија поред парламентарних и покрајинских изаћи и на локалне изборе у више од сто градова и општина и бити опција за људе који желе да се боре и изађу на изборе и поред претњи и уцена.

„Не можемо оставити грађане да се сами боре, ми морамо да предводимо борбу и примамо најтеже ударце режима“, рекао је Ђуришић.

Татјана Мацура из Странке модерне Србије рекла је да та странка не жели да одустане од борбе јер се одлука да прошле године на кратко бојкотује парламент показала као погрешна. Мацура је додала да је борба кроз институције незамењива и да ова коалиција треба да у будућем парламенту буде гарант наставка пута Србије ка Европској унији.

Лига социјалдемократа Војводина нашла је савезнике како би били алтернатива националистичком и централистичком режиму Александра Вучића, али и националистичкој и централистичкој опозицији, рекао је функционер ЛСВ Бојан Костреш. Он је истакао да Србија заслужује Уједињену демократску Србију како би се супротставила режиму, понудила решења и да је боље изаћи на изборе и под лошим условима „него оставити Вучића да и даље има све“.

У име Грађанског демократског форума Александар Оленик је додао да грађани који не подржавају ни власт ни националистичке странке имају право да имају за кога да гласају. Он је понудио „агресивне реформе на путу ка ЕУ и бескомпромисну борбу против ове власти“ и изразио очекивање да ће у будућем парламенту седети представници праве демократске опозиције.

Одговарајући на питања новинара присутни су потврдили да ће се на њиховој листи наћи Гордана Чомић из Демократске странке, као и да Либерално демократска партија неће бити део Уједињене демократске Србије.

Опрема: Стање ствари

(Бета/Н1, 9. 3. 2020)

Прочитајте још



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading