ДСС, Заветници и ПОКС излазе на изборе

Метла 2020, Заветници и ПОКС најавили учешће на парламентарним изборима

Милош Јовановић (Фото: ДСС)

ДСС излази на изборе у оквиру покрета Метла 2020.

Главни одбор Демократске странке Србије (ДСС) одлучио је да ДСС изађе на предстојеће редовне парламентарне, покрајинске и локалне изборе.

„Одлучено је, великом већином гласова, да се на изборе изађе у оквиру Покрета Метла 2020“, изјавио је за Бету медијски координатор ДСС Урош Пипер после седнице која је била затворена за јавност.

У Покрету „Метла 2020“ су ДСС, Удружење „Староседеоци“ из Краљева, „Тим за живот Злате Ђерић“ и председник Војног синдиката Новица Антић.

(Н1, 29. 2. 2020)

Милица Ђурђевић Стаменковски: Заветници излазе на изборе самостално

Српска странка Заветници одржала је данас први предизборни скуп у Београду на коме су најавили самостан излазак на изборе у априлу.

То је одлучено данас на састанку главног обора странке, рекла је Тањугу члан председништва Милица Ђурђевић Стаменковиски.

Предизборни скуп покрета Заветници, 29. 2. 2020. (Фото: Раде Прелић/Танјуг)

Заветници, како је додала, желе да буду различити од свега што је данас политички систем у Србији и да се ова странка залаже за суверенизам.

Рекла је да ће током кампање отварати бројне теме, обраћати се у име обичног човека, запостављених средина, посебно истицати породичне вредности и залагати се да млади живе и раде у Србији, а да главни политички принцип Заветника остаје – да нема предаје КиМ.

На скупу у СРЦ Пионирски град у Кошутњаку, на коме се окупило неколико стотина грађана, о путу који су Заветници за седам у по година постојања прешли од удружења грађана до странке, говорио је Стефан Стаменковиски, лидер Заветника.

(РТВ, 29. 2. 2020)

Покс излази на изборе

Командант одбране Кошара, на граници са Албанијом, током НАТО агресије 1999. године, пуковник у пензији Љубинко Ђурковић, биће на челу листе коалиције “ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ, одлучено је данас на седници Главног одбора Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС).

Како је саопштено из ПОКС-а, Главни одбор потврдио је данас коалицију за предстојеће опште изборе под називом ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ, коју поред те странке чине и Монархистички фронт, Савез бачких Буњеваца и Српски покрет монархиста.

Подршку изборној листи дали су и Лига за повраћај имовине, Покрет за Батајницу, Група грађана др Драган Продановић из Рековца и други, као и угледни појединци попут академика Матије Бећковића и песника Благоје Баковића…

Носилац листе биће председник ПОКС-а, народни посланик Жика Гојковић који је рекао да ће се Покрет борити за промену система и да 26. априла, са почетком избора почине “обнова Краљевине Србије”.

Улога краља није да влада, него да буде коректор власти и да не да политичарима да руше демократију и институције државе”, поручио је Гојковић, уз констатацију да се у земљи, како каже, неће променити на ако оде Вучић, а дођу Ђилас или Јеремић или било ко, као што се ништа на боље није променило ни када је дошао Николић уместо Тадића.

Љубинко Ђурковић поручио је да ће се као посланик борити за оне који су крварили заједно с њим у одбрани Косова и Метохије и за све патриоте који су учествовали у ратовима деведесетих, те да држава треба да цени њихову жртву и да им буде захвална, као и њиховим породицама.

(РТВ, 1. 3. 2020)

Наслов и опрема: Стање ствари

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , , ,

1 reply

  1. Papzjanija i bućkuriš od kojih samo muka iz želuca dolazi.
    Ovo ni pas s maslom ne bi pojeo.

Оставите коментар