Пљевљаци спречили копање рова на граници са Србијом

Многи грађани Пљеваља и опозиционе политичке странке сумњају да је ровови копају да би се спречио долазак грађана на литије

Пљевља (Фото: Википедија)

У пљеваљском селу Андровићи близу границе са Србијом грађани су блокирали машине које прекопавају путеве и праве канал.

Како је речено у црногорској полицији то је раније договорено и нема никакве везе са одржавањем литија, а пут је прекопан ради сузбијања илегалних прелазака.

Канал дубок око метар и по и широк око три метра ископало је пљеваљско предузеће за одржавање локалних путева целом дужином пута, а на захтев полиције.

Међутим, многи грађани Пљеваља и опозиционе политичке странке сумњају да је то урађено да би се спречио долазак грађана на литије.

„У питању је нешто што је договорено пре пар година са граничном полицијом Србије. Ради се о запречавању алтернативних путева. Колеге из Србије су пре две године на локацији Камени мост у месту Заостро поставили рампу и тада нико није реаговао. Пре пар месеци поново је актуелизована ова прича. Пола путева ради Црна Гора, а пола Србија. Осим у Адровићима, урадиће се и запречавање пута у селу Михаиловица и још неких споредних путева који треба да се запрече због илегалног преласка границе”, речено је „Вијестима” у полицији, преноси Танјуг.

Како се наводи, огорчење мештана изазвало је то што је због радова дошло до кидања водоводних цеви и они су остали без воде.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Политика, 3. 2. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар