Влада Црне Горе: Канал на граници са Србијом копамо због „запречавања тзв. дивљих прелаза“

Канал се не копа ради „спречавања доласка вјерника из Србије на литије“, стоји у саопштењу званичне Подгорице

Фото: З. Шапоњић

Влада Црне Горе саопштила је да се на граници са Србијом врши „запречавање тзв. дивљих прелаза“, а не да се канал копа ради „спречавања доласка вјерника из Србије на литије“.

– Истина је да се запречавање тзв. дивљих прелаза на државној граници Црне Горе и Србије изводи у складу са предвиђеном динамиком коју су усагласиле двије државе – навели су из Владе.

Црногорска Влада је напоменула да су потписаним споразумима, који су ступили на снагу, пописана и прелазна мјеста за прелазак државне границе ван службено отворених граничних прелаза да би се олакшало кретање становништву у пограничним општинама Пљевља, Бијело Поље, Петњица и Рожаје на црногорској страни, ту у Прибоју, Сјеници, Тутину и Новом Пазару на страни Србије.

У саопштењу се наводи да су двије државе усагласиле и динамику запречавања путева погодних за незаконит прелазак државне границе.

Предвиђено је затварање 29 путних праваца и 30 тачака и то 16 у Србији и 14 у Црној Гори.

Влада Црне Горе је нагласила да се из тога види да није циљ активности, које су покренуте ових дана, да се, како је то „злонамјерно“ пренесено, онемогуће вјерници да прелазе границу, јер су сви гранични прелази између Црне Горе и Србије отворени и на њима се саобраћај одвија без сметњи.

Општински одбор Нове српске демократије /НСД/ Пљевља саопштио је поводом копања канала у селу Адровићи на граници са Србијом да је власт у Подгорици умислила да на литије долази и народ из Србије.

РТРС, СРНА

Наслов и опрема: Стање ствари

(Искра, 1. 2. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Одлична вест. Коначно Вучић неће моћи инкогнито да шаље људе да разбијају отпор Срба.

  2. To što je inkognito za Srbe u Crnoj Gori nije inkognito za Mila i Vučića. Ti koje ovaj odavde šalje onome tamo prelaze sasvim legalno granicu u luksuznim limuzinama i za njih ovi rovovi ne važe. Nego, da li montenegrini ovo kopaju u na granicu sa Kosovom i Albanijom?

Оставите коментар