Arms watch: Српско оружје у рукама терориста у Јемену и Сирији

На пропагандном видео снимку исламистичких терориста могу се уочити гранате српске производње 

Фото: Центар за геостратешке студије

Америчка компанија, која иако нема телефонски број или мејл адресу, а броји само пет запослених, игра важну улогу у наоружавању терориста у Јемену и Сирији, преносе страни медији. На муницији се могу спазити ознаке које упућују на српску производњу.

Како наводи Раша тудеј, компанија је набавила српско оружје иако је та испорука званично била намењена Румунији.

Међутим, у Пентагоновој летелици је оружје превезено на Блиски исток, тачније, у Сирију и Јемен, где је завршило у рукама побуњеника и терориста.

На муницији се могу спазити ознаке које упућују на српску производњу.

Укратко ради се о следећем. Америчка компанија (Alliant Techsystems LLC). која је чврсто повезана са Пентагоном, купује оружје у Србији (фабрика Крушик, посредник компаније Југоимпорт СДПР) и Бугарском. Документи у чланку су у прилогу, након чега се користи чартер авиокомпанија (Silk Way West) како би испоручио ово оружје крајњем примаоцу (авганистанској војсци и агенцијама за спровођење закона). Чартер летови иду тако да се можете збунити. У документима се наводи да је крајња тачка Авганистан. Али и овде, као у холивудском филму, српске мине из партије коју су Американци купили појављују се у пропагандном видеу ИСИЛ-а.

Не постоје само мине, већ и пушке бугарске производње. Тешко је замислити да је авганистанска полиција савладала тако сложену логистику. Заплет истраге је спреман сценарио за шпијунски трилер. Да подсетим да су у Јемену борци ИСИЛ-а били на истој страни са групама које су подржале Саудијска Арабија и Сједињене Државе. Судећи према подацима у истрази, под окриљем НАТО операције у Авганистану (сложена логистика), Американци наоружавају терористе у Јемену. Тамо диспечере такође представља амерички МТР. Штавише, у питању је наоружање вредно више десетина милијарди долара. И то је само оно што је постало познато.

Приредио: Центар за геостратешке студије

(Центар за геостратешке студије, 14. 9. 2019)

Arms watch: Под хакерским смо нападима из Србије након приче о продаји оружја

Како наводи тај сајт на Твитер налогу, утврђено је да хакерски напади долазе из Србије

Порука о одбијеном приступу сајту http://armswatch.com/

Међународни портал Arms watch (armswatch.com) саопштио је да се њихов сајт нашао под хакерским нападима из Србије дан након што је објављен трећи део приче о наводном извозу наоружања из Србије у Јемен у којем, како се тврди, посредују и чланови породица неких високих функционера Владе.

Како наводи тај сајт на Твитер налогу, утврђено је да хакерски напади долазе из Србије.

У овом тренутку том сајту је из Србије могуће приступити само коришћењем такозваног VPN софтвера (virtual private network).

Портал је раније објавио да је оружје произведено у ваљевском Крушику завршило у рукама бораца Исламске државе у Јемену, уз посредовање фирме из САД и преко Авганистана.

Такође се додаје да је, према документима која су новинари тог портала добили од произвођача у Крушику, гранате које су виђене у рукама припадника Исламске државе купило Министарство одбране Саудијске Арабије.

Они наводе и да је извоз из Србије око 517.000 граната спровела приватна компанија ГИМ, коју представља Бранко Стефановић, отац српског министра полиције Небојше Стефановића.

(Бета/N1, 16. 9. 2019)

Наслов и опрема: Стање ствариCategories: Преносимо

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Ништа чудно ако се зна која мафија овде влада.
    Никада доста власти и пара.
    Тата и син, брат и брат, па све помешано све до Ђоковићеве таште.
    Биће повишица плата и пензија, то је битно, а ови нека раде свој посао.

Оставите коментар